Datum objave:
03.12.2019
Jede ti se slatko a imaš malo vremena? Ma nema problema, tu je brzo, zdravo i ukusno rješenje.
Mak „biljka veselja“ – izvor antioksidansa, nezasićenih masnih kiselina, opuštanja i zaborava. :-)
Priprema
- Jaja držati neko vrijeme na sobnoj temperaturi pa odvojiti bjelanjak od žumanjaka. Bjelanjke umutiti do čvrstog snijega i pred kraj dodati mrvicu himalajske soli.
- U drugoj zdjeli dobro umutiti žumanjke sa šećerom i postepeno dodavati ulje.
- Grožđice prethodno staviti u vodu s žličicom ruma kako bi omekšale i poprimile aromu.
- Drvenom žlicom umješati sve sastojke u smjesu sa žumanjcima, naizmjenično kako bi smjesa bila što pjenastija.
- Na kraju dodati nasjeckanu čokoladu i grožđice.
- Peći u srednjem plehu otprilike 20 min na 200 stupnjeva. Naravno u kolač može i više od 2 žlice ruma :-)
- Dobar tek!
Drugi su komentirali…
Nevenka Gregurić - prosinac 2019.
Pošalji svoj komentar
Sastojci
- 150 g maka
- 3 žlice prosenog brašna Superfoods
- 5 jaja
- 4 žlice kokosovog ulja Encian
- 4 žlice šećera tamni muscovado Encian
- Limunova korica
- Grožđice (količina po želji)
- 2 žlice ruma
- Mrvica himalajske soli Encian
- Pola žličice Soda Encian (ako preferirate može i prašak za pecivo)
- 50 g tamne čokolade