Filtriranje
hr en
0 0
Encian Recepti Brzi kolač od maka i prosenog brašna
Recepti

Brzi kolač od maka i prosenog brašna

10 minuta
Složena priprema
Datum objave: 03.12.2019

Jede ti se slatko a imaš malo vremena? Ma nema problema, tu je brzo, zdravo i ukusno rješenje. 

Mak „biljka veselja“ – izvor antioksidansa, nezasićenih masnih kiselina, opuštanja i zaborava. :-)

Priprema

  1. Jaja držati neko vrijeme na sobnoj temperaturi pa odvojiti bjelanjak od žumanjaka. Bjelanjke umutiti do čvrstog snijega i pred kraj dodati mrvicu himalajske soli.
  2. U drugoj zdjeli dobro umutiti žumanjke sa šećerom i postepeno dodavati ulje.
  3. Grožđice prethodno staviti u vodu s žličicom ruma kako bi omekšale i poprimile aromu.
  4. Drvenom žlicom umješati sve sastojke u smjesu sa žumanjcima, naizmjenično kako bi smjesa bila što pjenastija.
  5. Na kraju dodati nasjeckanu čokoladu i grožđice.
  6. Peći u srednjem plehu otprilike 20 min na 200 stupnjeva. Naravno u kolač može i više od 2 žlice ruma :-)
  7. Dobar tek! 
Komentari 1
Drugi su komentirali…
Nevenka Gregurić - prosinac 2019.
Kolač je prefin. Sve pohvale.
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar

Sastojci

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel