Filtriranje
hr en
0
U košarici(0)

Vaša košarica je prazna

Košarica je prazna. Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

0
Recepti

Brzi kolač od maka i prosenog brašna

10 minuta
Složena priprema
Datum objave: 03.12.2019

Jede ti se slatko a imaš malo vremena? Ma nema problema, tu je brzo, zdravo i ukusno rješenje. 

Mak „biljka veselja“ – izvor antioksidansa, nezasićenih masnih kiselina, opuštanja i zaborava. :-)

Priprema

  1. Jaja držati neko vrijeme na sobnoj temperaturi pa odvojiti bjelanjak od žumanjaka. Bjelanjke umutiti do čvrstog snijega i pred kraj dodati mrvicu himalajske soli.
  2. U drugoj zdjeli dobro umutiti žumanjke sa šećerom i postepeno dodavati ulje.
  3. Grožđice prethodno staviti u vodu s žličicom ruma kako bi omekšale i poprimile aromu.
  4. Drvenom žlicom umješati sve sastojke u smjesu sa žumanjcima, naizmjenično kako bi smjesa bila što pjenastija.
  5. Na kraju dodati nasjeckanu čokoladu i grožđice.
  6. Peći u srednjem plehu otprilike 20 min na 200 stupnjeva. Naravno u kolač može i više od 2 žlice ruma :-)
  7. Dobar tek! 

Sastojci

Zatvori