Filtriranje
hr en
0 0
Encian Recepti Slatko ZDRAVA SIROVA ČOKOLADA S KOMADIĆIMA KAKAA I ĐUMBIROM
Slatko

ZDRAVA SIROVA ČOKOLADA S KOMADIĆIMA KAKAA I ĐUMBIROM

40 minuta
Datum objave: 30.10.2015

SASTOJCI

200 ml Encian Bio kokosovog ulja

12 žlica kakaa u prahu

1/2 žličice vanilije u prahu

3 žlice Encian Bio kokosov šećer

1/2 žličice stevije u prahu

1 žlica Superfoods Bio Đumbira u prahu

3 žlice Superfoods Bio Cacao Nibsa

prstohvat soli

4 žlice grožđica

1 šaka badema (grubo nasjeckanih)

1 šaka bučinih sjemenki (cijelih)

Žlica = ravna žlica

PRIPREMA

1. U loncu zagrijte vodu do vrenja.

2. U zdjelu ubacite kokosovo ulje, pa ju stavite na lonac u kojem ste zagrijali vodu. Otapajte ulje uz miješanje dok ne postane stakleno prozirno. Tada ćete znati da ste ga dovoljno ugrijali.

3. Kakao u prahu umiješajte u kokosovo ulje te dodajte i sve preostale sastojke te promiješajte. Uz grožđice, bademe i bučine sjemenke možete dodati i bilo koje orašaste plodove (kikiriki, pistacio, indijske oraščiće, lješnjake, ...) ili sušeno voće (jagode, smokve, murvu, goji bobice, ...) ili pak naribanu koricu naranče, cimet u prahu, čili papričice, komadiće kokosa, ...

4. Pomoću žličice ulijte smjesu u kalupe za čokoladu. Obratite pažnju na to da ravnomjerno rasporedite krupne sastojke, kako biste svugdje imali što za zagristi. Ako nemate kalupe za čokoladu, možete iskoristiti kalupe za led ili veću četvrtastu posudu koju ste podložili s papirom za pečenje te ste preko papira prelili smjesom za čokoladu okvirne debljine 1 cm. Nemojte se zabrinuti ako je smjesa rijetka, stvrdnut će se.

5. Smjesu odložite u zamrzivač na 15-ak minuta. Izvadite čokoladu iz zamrzivača, preselite ju u staklenu posudu s poklopcem te odložite u hladnjak. Konzumirajte izravno iz hladnjaka jer se brzo topi

Komentari
učitavam komentare...