Proteinske palacinke su zdrave palacinke

Proteinske palacinke su zdrave palacinke

Malene ili velike, tanke ili debele, slatke ili slane… Ukusne su u svako doba dana te gotovo nema osobe koja ne voli palačinke i ima svoju omiljenu kombinaciju okusa. One se doista mogu spravljati na mnogobrojne načine, prema svačijem ukusu. Možda smo ih se i mnogo puta zaželjeli, no u izradi nas je spriječio nedostatak vremena. Kako bi smjesa bila dobra za pečenje, najprije trebamo pripremiti sastojke – a ponekad nam možda nešto i nedostaje. Potom pri miješanju smjese treba pogoditi pravu gustoću, jer u suprotnome mogu biti suviše tvrde i žilave ili se pri pečenju mogu previše lijepiti i pucati… Tijesto prije pečenja treba i odstajati… Nakon pečenja palačinke treba nadijevati… Sve u svemu, mnogo puta za sve to (osobito ujutro prije posla) nemamo vremena.

Za brzo i pouzdano spravljanje kvalitetnih palačinki uvelike nam može pomoći Superfoods smjesa za proteinske palačinke.

Proteinske palačinke su iz više razloga zdrave palačinke. Uobičajeni sastav palačinki pretežno nudi ugljikohidrate. A to nerijetko znači kratkotrajno zadovoljstvo, jer ćemo razmjerno brzo ponovno biti gladni. Proteinske palačinke prije svega u sastavu imaju kvalitetan koncentrat proteina sirutke. Stoga su mnogo zasitinije od običnih palačinki koje su načinjene samo od brašna. Proteini (bjelančevine) od velike su važnosti u ljudskoj prehrani jer sudjeluju u mnogobrojnim metaboličkim procesima te izgrađuju krv, unutarnje organe, mišiće, kožu, kosu i nokte. U 100 g mješavine za palačinke nalazi se 36 g proteina, što je približno 50% preporučenih dnevnih potreba organizma!

U sastavu mješavine za palačinke nalaze se pšenično i zobeno brašno, pirovo brašno od cjelovitoga zrna te bjelanjak u prahu. Za sve koji paze na zdravu prehranu koristan je podatak da ova smjesa ne sadrži aditive. Palačinke krasi ih posve neutralan okus koji je jednako pogodan za slane i slatke zalogaje.

Zbog kvalitetnoga sastava ove su palačinke korisne za sve osobe kojima je potreban hranjiv i brzo spravljeni obrok. Visoki udio proteina svidjet će se i sportašima. Ovom smjesom za palačinke možemo potaknuti i djecu u njihovim prvim kulinarskim koracima jer je tijesto pouzdano i s njime ne mogu pogriješiti.

Superfoods smjesa za proteinske palačinke omogućava spretnu i brzu pripremu omiljenih nam palačinki. Jedno pakiranje teži 70 g i dovoljno je za 1 deblju ili 3 tanje palačinke.

Sadržaj vrećice stavimo u posudu, prelijemo s 140 ml vode i izmiješamo u glatku smjesu. Prema ukusu možemo dodati malo soli i/ili sladila. Dovoljno je da smjesa odstoji samo 5 minuta. Tavu zagrijemo na srednje jakoj vatri i prema potrebi je namastimo. Palačinke pečemo na uobičajeni način.

Gotove palačinke možemo nadjenuti slanim ili slatkim nadjevom. Mogućnosti i kombinacije su neograničene. Tu su mnogobrojni slani namazi (kremasti sirevi, povrtne i mesne paštete) i umaci (slatko kiseli i/ili ljuti s rajčicom i paprikom…) uz dodatak omiljenih začina poput vlasca, češnjaka, čilija, peršina, origana…

Vjerojatno još omiljenija slatka inačica nudi obilje: tu nam mogu poslužiti raznovrsni džemovi, marmelade, pekmezi, želei (sa ili bez šećera), raznovrsno sezonsko voće (osobito bobičasto) u kombinaciji sa šlagom ili vrhnjem, umaci, preljevi ili pudinzi od čokolade, kokosa ili vanilije (npr. Alpro deserti od soje), naribana ili rastopljena čokolada (bijela, mliječna ili tamna), mljeveni ili nasjeckani orašasti plodovi (orah, lješnjak, badem, pistacija…).

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Briga o planetu
    godišnje proizvedemo
    30.000kW
    iz vlastite solarne elektrane
  • Inovativnost
    godišnje recikliramo
    7.500kg
    papira