Pokreni se i usvoji bolje životne navike

Pokreni se i usvoji bolje životne navike

Dolaskom proljeća i toplijih dana svi se pomalo budimo iz nekog zimskog uspavanog razdoblja u kojem smo obično bili najmanje aktivni i provodili puno vremena kod kuće. Uz to, to je period u kojem obično jedemo više kaloričnije hrane. Ali proljeće nam je stiglo i dani su nam sve duži i topliji, pa tako i mi postajemo aktivniji i sretniji. Nakon što su svi blagdani i obilni ručkovi iza nas možemo se u potpunosti posvetiti boljim i zdravijim životnim navikama. A to znači redovita tjelesna aktivnost uz raznoliku i zdravu prehranu.
 

Iako nas današnji užurbani način života sve više nas tjera da posežemo za različitim nezdravim oblicima hrane , moramo osvijestiti činjenicu na ono što unosimo u svoje tijelo. To najbolje potvrđuje odlična izreka koja kaže “Ono smo što jedemo”. I stvarno tako i je, da bi bili zdravi, fit, zadovoljni i produktivni vrlo je bitno da jedemo zdravu i nutritivno bogatu hranu. Hranjivi sastojci iz hrane pružaju temelj strukturi i funkciji svakoj našoj stanici u tijelu. Jer naše tijelo se sastoji od mnoštvo različitih stanica koje svaka imaju svoj rok trajanja, a pružajući tijelu hranu bogatu nutritivnim sastojcima pomažemo u izgradnji boljih i snažnijih stanica koje nam čine tijelo jačim i otpornijim. Zato napuni svoje tijelo s “pravom hranom” a ono će te nagraditi zbog dobrih odluka, boljim i kvalitetnijim životom.
 

Osim dobrom prehranom za zdravo, produktivnije i fit tijelo potrebna je i redovita tjelovježba. A kako bi postigli željene rezultate važno je biti ustrajan i redovit. Budite svijesni da sami možete ostvariti promjenu kakvu god želite samo ako svaki dan radite na tome.
 

Kada nastupe dani u kojima nemamo motivacije za odrađivanje bilo kakve tjelesne aktivnosti tada nastupa “disciplina”. Zamislimo situaciju u kojoj smo taj dan dogovorili bitan sastanak u određeno vrijeme i ne smijemo ga propustit, a to je sastanak “s samim sobom”. Na taj način taj “sastanak” tj odrađivanje tjelesne aktivnosti postaje dio vašeg rasporeda i vaše rutine, a s vremenom postaje i navika.
 

Kako bi vam pomogli u vašem procesu usvajanja boljih životnih navika za vas sam pripremila 2 super treninga za cijelo tijelo. Možete ga odraditi bilo gdje, kod kuće na igralištu ili pak u nekom fitness centru. Za dovoljnu količinu energije koja nam je potrebna za odrađivanje treninga tu nam je https://encian.hr/zobena-kasa-s-manje-secera-cokolada-50g-proizvod-802/ i Alpro soya Protein napitak. Ili pak ako ste u žurbi i imate samo 30min prije treninga idealan je niskokaloričan organski snack https://encian.hr/bio-proteinski-snack-90g-proizvod-812/ od kukuruza s proteinima graška kojeg mogu konzumirati i vegani i vegetarijanci.
 

Naravno nakon dobro odrađenog treninga treba konzumirati obrok bogat proteinima i ugljikohidratima kako bi nadoknadili istrošene zalihe i nahranili mišiće. Tako se možete počastiti s ALPRO PROTEIN SOYA S ČOKOLADNIM napitkom s većim udiom proteina, koji su potrebni za bolji i brži oporavak te rast naših mišića. Ili kombinirajte ALPRO SOJIN PROTEINSKI NAPITAK s voćem i pripremite si ukusan smoothie za odličan obrok poslije treninga.

 

 

Mi vjerujemo u

 • Etično poslovanje
 • Brigu o planetu
 • Inovativnost
 •  
 • godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira