Kako himalajske lampe štite od štetnih tvari i mikroba?

Kako himalajske lampe štite od štetnih tvari i mikroba?

    Lampe od himalajske soli osvjetljavaju naš prostor no nije im to osnovna zadaća. Prednosti lampe od himalajske soli su: smanjenje zagađenja iz zraka, štetnih iona i elektronske prašine uz to se smanjuju simptomi astme, alergije i drugih bolesti.

Što je uopće lampa od himalajske soli i kako radi?

Lampa od himalajske soli dobiva se ručnim iskopavanjem kristala soli i omogućava zdrastvene dobrobiti zagrijavanjem dijelova soli kada je lampa upaljenja. Himalajske lampe dobivaju se od ružičaste soli koja se kopa na zapadnom dijelu Himalaje u Pakistanu. Dok boja svjetiljki varira od svjetlo ružičaste do ružičasto narančaste što ovisi o koncentraciji određenih minerala.  Dakle, ona sama po sebi nije ništa dok nije upaljena i zagrijana.

Sama lampa radi na principu higroskopnosti soli, odnosno sposobnosti soli da navlači vodu na sebe. Stoga taj veliki kristal soli navlači na sebe vodenu paru (vlagu) iz zraka koja u sebi ima nečistoće iz zraka, plijesan, bakterije i alergene. Kada vlaga dospije do svjetiljke nečistoće ostaju zarobljene u soli. Dok je lampa zapaljena sol se suši i ponavlja se ciklus navlačenja vlage iz zraka, dok predhodna onečišćenja ostaju na soli lampe i ne vraćaju se u prostoriju. Već samo gledanje sjaja lampe može djelovati terapeutski.

Sol kao i svjetiljke ima sljedeće dobrobiti za ljudski organizam: antibakterijsko, protuupalno, smanjenje sluzi i ubrzavanje izlučivanja iste iz dišnih puteva, uklanjanje patogena i slično.

Lampa potencijalno širi i negativno nabijene ione koji povećavaju doprinos kisika u mozgu što dovodi do budnosti, smanjuje mamurluk te povećava umnu energiju. Štiti od mikroba iz zraka koji dovode do kihanja, kašljanja i problema sa grlom.

Glavne prednosti lampe od himalajske soli su:

 • pročišćivač zraka, smanjuje elektromagnetsko zračenje i nečistoće iz zraka,
 • štiti od štetnih pozitivno nabijenih iona koji nastaju svugdje oko nas od mobitela, kompjutera, televizije i ostalih uređaja koje širi elektromagnetsko zračenje,
 • olakšava astmu i simptome alergije,
 • djeluje na raspoloženje i dobar san.

Iako ove tvrdnje nisu sasvim znanstveno potvrđene činjenica da sol dobro djeluje na dišni sustav seže još u 1800 godinu kada su rudari iz sibirskog rudnika soli imali začuđujuće malo slučajeva bolesti pluća u odnosu na druge radnike.

Danas su poznate i korištene slane sobe, a svjetiljke su alat kojim kod kuće možemo imati slanu sobu koja će donijeti zdravlje.

Povezani proizvodi

Lampa od himalajske soli "Vatrena zdjela"
169,99 kn(€ 22,56)
Top
Lampa od himalajske soli 2-3kg
99,99 kn(€ 13,27)
-25%
Lampa od himalajske soli 4-6kg
101,24 kn(€ 13,44)134,99 kn(€ 17,92)
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:134,99 kn(€ 17,92)
-25%
Lampa od himalajske soli 6-9kg
123,74 kn(€ 16,42)164,99 kn(€ 21,90)
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:164,99 kn(€ 21,90)

Mi vjerujemo u

 • Etično poslovanje
 • Brigu o planetu
 • Inovativnost
 •  
 • godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira