Eliksir energije i vitalnosti

Eliksir energije i vitalnosti

U suvremenom užurbanom načinu života često pokušavamo previše toga obaviti u jednom danu. U tome su nam saveznici dobra prehrana i dovoljno odmora. A u trenucima fizičke aktivnosti kad nam je potreban poseban poticaj, često posežemo za raznim energetskim napitcima.

Jedna posebna biljka, penjačica porijeklom iz Brazila i Urugvaja, u tome daleko prednjači. Zove se Guarana. Indiosi su je smatrali eliksirom dugovječnoga života i bila im je od velike važnosti jer je hranila i liječila pripadnike plemena. Njeno je korištenje bilo usmjereno prije svega na stimulativno djelovanje te je upotrebljavana da bi povećala tjelesnu otpornost u lovu.

Svojstva guarane su brojna, a posebno izvrsno djeluje u održavanju visoke razine vitalnosti. Guarana sadrži alkaloid guaranin iz grupe kofeina, ali za razliku od običnog kofeina, koji uzbuđuje i zagrijava trošeći energiju organizma, guaranin i ostali aktivni sastojci guarane osvejžavaju organizam dodatnom energijom. Budući da guarana zbog sadržaja masnih tvari nije lako topiva u vodi, guaranin se u tijelu sporije oslobađa osiguravajući proizvodnju energije kroz razdoblje od nekoliko sati bez naglog pada energetske razine. Guaranin dodatno stimulira razgradnju i migraciju lipida iz masnog tkiva te tako ubrzava proces sagorijevanja masnoća u energiju.

Kao prirodni stimulans, podrška je osobama pod stresom i svima koji žele izvući maksimum kad je to najpotrebnije. Osim što povećava budnost, pojačava koncentraciju, okrepljuje tijelo, smanjuje napetost i umor te ublažava bol kod glavobolja i migrene.

Također, odličan je izbor kod smanjenja prekomjerne tjelesne težine, jer smanjuje osjećaj gladi pa je izvrsna i u procesu mršavljenja.

Encianove kapsule donose maksimalnu dozu ekstrakta guarane (600 mg), tako da je dnevno dovoljno samo jedna ili dvije kapsule kako bi vam energija bila na vrhuncu.

 

Mi vjerujemo u

 • Etično poslovanje
 • Brigu o planetu
 • Inovativnost
 •  
 • godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira