Da prirodna ljepota dode do izražaja

Da prirodna ljepota dode do izražaja

U narodnoj medicini pivski kvasac je poznat kao efikasno sredstvo u liječenju mnogih bolesti, ali je mnogima njegova konzumacija prilično teška s obzirom na gorak okus. Zbog toga se danas proizvodi u osušenom obliku ili u obliku kapsula.

Osim što je kvasac nezaobilazan sastojak u kuhinji svake domaćice, pronašao je i svoje mjesto u kozmetici. Pivski kvasac obiluje vitaminima B što je idealno za njegu kože slone aknama te masne kože  koja je često povezana s nedostatkom vitamina B. Kako da pivski kvasac postane i Vaš saveznik do lijepe kože, otkriti ćemo Vam u dva recepta.

Maska za kožu sklonu aknama

Od suhog pivskog kvasca izradite pastu te u nju iscijedite jedan limun i dodajte malo vode. Sve sastojke dobro izmiješajte dok ne dobijete kremastu smjesu koju ćete nanijeti na akne. Mjesto gdje ste namazali gel prekrijte flasterom i ostavite da djeluje 15 minuta. Zatim uklonite flaster i umijte lice običnom vodom.

Maska za suhu i osjetljivu kožu

Suhi pivski kvasac umutite u zagrijano mlijeko da dobijete kremastu smjesu. Masku stavite na lice te ostavite da djeluje 15-20 minuta nakon čega stvrdnutu masku lagano skinite, a zatim operite toplom pa hladnom vodom.

Nutritivna vrijednost pivskog kvasca je veoma visoka, a koža je najveći ljudski organ kojeg trebamo njegovati stoga ovu hvale vrijednu namirnicu svakako uvrstite u njegu svoje kože, da prirodna ljepota još više dođe do izražaja.

 

Povezani proizvodi

Suhi pivski kvasac, 250g
5,10 (kn 38,43)
Suhi pivski kvasac, 90kapsula
6,15 (kn 46,34)

Mi vjerujemo u

 • Etično poslovanje
 • Brigu o planetu
 • Inovativnost
 •  
 • godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira