10 savjeta kako postici zdravije novogodišnje ciljeve

10 savjeta kako postici zdravije novogodišnje ciljeve
S novom godinom dolaze i nove prilike za novi početak. Za mnoge to znači voditi zdravije životne navike i gubitak težine. Ako je to i vaš cilj, slijedite ove savjete kako biste ostali na pravom putu.
 
1. Pronađite svoju motivaciju
 
Što vas motivira da izgubite težinu? Želite li bolje izgledati u svojoj odjeći, osjećati se više energičnim ili jednostavno poboljšati svoje zdravlje? Objasnite si što želite, a zatim te iste ciljeve upotrijebite kako bi vas inspirirali tijekom vašeg putovanja.
 
2. Napravite plan
 
Ako biste trebali ići na dug put, ne biste samo skočili u auto i otišli. Ako bi, na cilj bi došli gladni i umorni. To je isti osjećaj koji bi vas pratio da ste skočili u potpuno novi stil života bez planiranja. Prije nego što dođe 1. siječnja, navedite si promjene koje želite implementirati i odlučite kako ćete ih uklopiti u svoj raspored. 
 
3. Postavite si ciljeve
 
Ciljevi pomažu u mjerenju napretka. Ako ne znate gdje želite završiti, zapravo nećete znati kako do tamo doći. Npr. cilj bi bio nešto poput: "Hodati ću barem pola sata dnevno!" ili "Pripremiti ću barem jedan zdravi recept tjedno."
 
4. Pratite što jedete
 
Pratiti ono što jedete je često iskustvo otvaranja očiju jer pažnju posvećujete onome što unositi u svoj organizam. Ne morate to raditi ostatak svog života, ali to je veliki korak za početak. Praćenje će vam pomoći prilagoditi vašu prehranu tako da i dalje možete uživati ​​u hrani koju volite, ali na pravilan način. 
 
5. Koristite pouzdane resurse
 
Moglo bi biti primamljivo pokušati biti na dijeti, ali to je obično nerealno, teško za održavati, a ponekad i opasno. Umjesto toga pronađite pouzdan izvor informacija koji će vam pomoći da razumijete prehranu i postignete svoje ciljeve.
 
6. Doručkujte svaki dan
 
Sigurno ste čuli da je doručak najvažniji obrok dana. I je! Svaki dan doručkujte. Doručak će vas opskrbiti energijom, jesti ćete manje i biti ćete siti. 
 
7. Uvrstite povrće
 
Povrće će vas obogatiti hranjivim tvarima, vodom i vlaknima . Ako polovicu tanjura napunite s povrćem, brže ćete biti siti, a u isto vrijeme ste smanjili unos kalorija.  
 
8. Vježba
 
Da biste brže potrošili kalorije i izgradili zdravo tijelo, morat ćete uključiti vježbu u svoj život. Ako niste vježbali neko vrijeme, razgovarajte sa svojim liječnikom kako biste bili sigurni da ste dovoljno zdravi da započnete s planom vježbanja.
 
9. Usporite
 
Glavna pogreška koju mnogi ljudi naprave u svom procesu ostvarivanja ciljeva je žurba. Ovo je gotovo uvijek recept za katastrofu. Provedite nekoliko tjedana samo pokušavajući postići 1-2 cilja u isto vrijeme. Kada ste uspostavili nove dobre navike, zadajte si još ciljeva. Zapamtite: Ako želite napraviti stalne promjene, trebati će vam vremena za njihovu implementaciju.
 
10. Pripremite se za pogreške
 
Pogreške su normalan dio procesa; nitko nije savršen. Važno je da odvojite trenutak da biste shvatili da ste pogriješili, ali nemojte ga koristiti kao izgovor za odustajanje. Svaki dan je nova prilika za početak, pa se radije odmah vratite na stazu za ostvarivanje već zadanih ciljeva - onim ka zdravom načinu života.

Mi vjerujemo u

 • Etično poslovanje
 • Brigu o planetu
 • Inovativnost
 •  
 • godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira