Manjak magnezija uzrokuje glavobolju i migrenu

Manjak magnezija uzrokuje glavobolju i migrenu

Glavobolja ne bira ni mjesto ni vrijeme kada će se pojaviti. Češća je u žena i javlja se u većini slučajeva između 12 i 45 g., iako je najizraženija u periodu između 35 i 40 g. života. Kako je to najproduktivnije razdoblje života ona vrlo često umanjuje njihovu radnu sposobnost ili ih potpuno onesposobljava za rad. Srećom većina jakih glavobolja i migrena traje 24 sata. Većina glavobolja posljedica je napetosti mišića. Razni čimbenici mogu potaknuti nastanak glavobolje i migrene. To su stres, određena vrsta hrane ( tvrdi sirevi, kiselo povrće, crno vino, suho meso), nedostatak sna, jako svjetlo. Ostali mogući uzročnici su promjena razine šećera u krvi, hormonske promjene, dim cigarete. Već prije 70 godina smatralo se da bi nedostatak magnezija mogao biti okidač za nastanak migrena i glavobolja. To ima i smisla, jer neki čimbenici uzroka migrena poput stresa, konzumacija alkohola i nedostatak sna utječu i na smanjenje razine magnezija

Danas je poznato da 50 % osoba koje imaju glavobolju i migrenu također imaju i nedostatak magnezija. Magnezij opušta mišiće, potiče san i utječe na normalnu živčanu funkciju i širi krvne žile.
Dnevna potreba odraslih osoba za magnezijem iznosi 300 mg, iako mnogi stručnjaci za migrene preporučaju i unos od 500 -600 mg putem hrane i dodataka prehrani. Bitno je napomenuti da se magnezij treba uzimati kroz 2-3 mjeseca kako bi se vidjelo utječe li povoljno na smanjenje glavobolja i migrena.
Prilikom uzimanja magnezija ne treba se zaboraviti ni na unos kalcija, koji je bitan za njegovu učinkovitost.
Magnezijem su prirodno bogate cjelovite žitarice, orašasti plodovi, mahunarke i tamnozeleno lisnato povrće.

Encian u svom asortimanu ima dodatak prehrani MAGNEZIJ 420 mg+ VITAMIN C+B6 zaslađen steviol glikozidima dobivenim iz biljke (lista) stevije.

  • Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava
  • Vitamin B6 doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji
  • Vitamin B6 doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti

Magnezij je element koji velikom brzinom nestaje iz našeg prehrane i nikako ga ne smijemo zanemariti jer u današnjem načinu života koji je pun stresa, magnezij je izrazito neophodan za naše zdravlje.

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Briga o planetu
    godišnje proizvedemo
    30.000kW
    iz vlastite solarne elektrane
  • Inovativnost
    godišnje recikliramo
    7.500kg
    papira