Ljetna carbonara

Ljetna carbonara

Tip jela
Glavna jela
Sastojci
Ljetna carbonara
  • 3 jaja
  • Spaghetti od slanutka bez glutena I' us, 200 g
  • 100 g sira
  • Sol, papar
  • 1 češanj češnjaka
  • Maslinovo ulje, limunov sok
  • 200 g mladog špinata
Priprema
Ljetna carbonara
  • Priprema
  • 1. U posudu ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sitno narezani češnjak i špinat te pustimo nakratko da povene.
  • 2. Jaja izradimo vilicom začinimo i naribamo sir ili jednostavno dodamo parmezan.
  • 3. Sada našu smjesu dodamo špinatu i promiješamo te istisnemo malo limunovog soka.
  • 4. Špagete skuhamo po uputi na vrećici.
  • 5. Ocijedimo ali ostavimo samo malo vode, ne puno te u vrelu tjesteninu ulijemo smjesu od jaja, sira i špinata.
  • 6. Sve zajedno dobro izokrenemo i promiješamo te brzo poklopimo.
  • Vrelina sukanih špageta biti će dovoljna da nam se jaja termički obrade taman koliko treba i sir rastopi.
  • Kad bi radili na drugačiji način jaja bi koagulirala.
  • Umak na tjestenini mora biti svilen i gladak.
  • Sve zajedno pustimo tako da stoji poklopljeno oko 10 do 15 minuta , te povremeno samo lagano protresemo posudu.
  • Serviramo u posudice posipamo sviježim origanom ili nekim drugim začinskim biljem i uživamo u ukusnom i brzo spravljenom obroku.
Postani član našeg kluba
  • 6-15% trajnog popusta
  • poklon uz svaku narudžbu
  • ekskluzivne ponude
  • prioritetna dostava
  • povoljnija dostava
  • 100kn poklon bon

saznaj više