Zbogom nesanici i budenju

Zbogom nesanici i budenju

Malo je toga važno kao dobar san. S obzirom da postoji snažna povezanost između toga koliko dobro spavamo sa zdravljem, ali i tjelesnom masom. Svi dobro znamo da ukoliko nam nedostaje sna osjećamo se tromo i sporo, imamo malo strpljenja pa sam posao koji obavljamo pati. Loš san utječe na imunitet, skloniji smo gripi i prehladi kao i ozljedama tijekom hodanja ili vježbanja. Nedostatak sna utječe i na povećanje gladi te žudnju za hranom bogatom šećerom i ugljikohidratima. Na taj način dolazimo do povećanja tjelesne mase i nakupljanja masnog tkiva.

Kako bi tome doskočili važno je slijediti neka pravila, a preuzeti malo i iz prirode. Uz tablete Sleep&Go bezbrižno ćemo utonuti u san, a pritom nećemo steći naviku niti ovinost. Proizvod je na bazi matičnjaka, maka, pasiflore i hmelja, 100% prirodnog podrijetla. 

Princip djelovanja je upravo u sastavu bilja koji djeluju na ljudski organizam umirujuće i povoljno kako bi se organizam u vrijeme sna opustio i omogućio hormonima da odrade svoj posao. Melisa ili matičnjak je istodobno lagani sedativ i umirujuće sredstvo te savršeno pristaje uz pasifloru koja ima slično djelovanje dok je mak bogat magnezijem, vlaknima i zdravim masnoćama, upravo ono što nam je prijeko potrebno za dobar san. A da samom proizvodu pomognemo važno je poštivati još neka pravila za dobar san.

Jesti hranu sa više prehrambenih vlakana, a manje loših masti. Što će reći povećati unos voća povrća cjelovitih žitarica, mahunarki, sjemenki i orašastih plodova, a smanjiti čim više brzu hranu, slatkiše, grickalice i sve što sadrži rafinirana ulja i dodani šećer  ili njegove inačice u obliku sirupa. Prehranu treba pojačati i namirnicama bogatim triptofanom, aminokiselinom koja djeluje povoljno na san, a namirnice koje su bogate njome su: jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, govedina, janjetina sjemenke sezama, indijski oraščići i orah, banane, spirulina i dr. Kako naveče, takvu prehranu treba konzumirati i tijekom dana i tjedna.

Smanjite unos šećera,a kako bi to postigli važno je  čitati deklaracije i izbacite iz prehrane namirnice u koje je dodan šećer. Oprezno sa alkoholom.

Bilo bi dobro zadnji obrok imati dva sata prije spavanja, kako probavni sustav nebi bio opterećen tijekom noći.

Opustite se, te isključite sve uređaje oko sebe kako vam nebi remetili san.

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira