Zašto i kada izabrati gotove kašice za djecu?

Zašto i kada izabrati gotove kašice za djecu?

Prilikom pripreme kašica, često se javlja nedoumica koju hranu ponuditi svojem mališanu. Kod svakog roditelja je prisutna posebna briga i odgovornost za pravilnu i kvalitetnu prehranu djeteta jer je ona u direktnoj vezi s njegovim općim zdravljem. Povrtni ili voćni obrok ne jamči odmah i zdrav obrok.


Što to znači?


Voće i povrće mora biti svježe, sezonsko, pravog stupnja zrelosti. Ne smije biti tretirano pesticidima i drugim štetnim tvarima. Kad pripremate kašicu za svog mališana, trebate biti sigurni u podrijetlo namirnica koje koristite, kao i način njihovog tretiranja. Pri nabavci mesa i ribe također bi valjalo znati njihovo podrijetlo i način uzgoja, počevši od hrane za stoku i ribu, pa sve do eventualnog tretiranja životinja raznim, za dječji organizam štetnim tvarima (antibiotici, hormoni i slično).
Namirnicama kupljenim na tržnicama, teško je utvrditi podrijetlo i kvalitetu (sadržaj pesticida i teških metala, zagađenje zraka i tla i sl.), a njihovim nepravilnim čuvanjem i termičkom obradom, vitamini se lako gube i uništavaju, čime se osiromašuje vrijednost obroka.
Bebe su, u odnosu na odrasle, znatno osjetljivije. Stoga, kad kupujete svježe namirnice, nastojte o njima što više doznati.

 

Pravi izbor su gotove kašice za djecu, osobito ako vam nisu dostupne namirnice zajamčene sigurnosti:

 • Takve kašice su sigurne, jer se za njihovu proizvodnju upotrebljavaju samo najkvalitetnije sirovine, uzgojene u kontroliranim uvjetima.
 • Uzgoj sirovina i njihova prerada podliježu stalnoj i strogo propisanoj kontroli kvalitete.
 • Ovako proizvedene kašice moraju dugo zadržati izvornu kvalitetu namirnice i biti što sličnije sirovini iz koje se proizvode. Zato podliježu procesu sterilizacije (tretiranje kašice visokom temperaturom u vrlo kratkom vremenu), kojemu je cilj uništiti mikroorganizme i inaktivirati enzime koji se nalaze u namirnici, a koji bi mogli izazvati njezino kvarenje.
 • Obogaćene su gradivnim tvarima poput vitamina C koji se gubi mehaničkom i termičkom obradom i stajanjem.
 • Staklenke su posebno praktične prilikom izbivanja iz kuće (putovanje, izlet, duža šetnja ili posjeta prijateljima, odlazak liječniku), jer je takav obrok uvijek spreman i zaštićen od mogućnosti mikrobiološke kontaminacije. Dijete hranite plastičnom žličicom direktno iz staklenke.
 • Sve namirnice dostupne su Vam cijelu godinu i idealno su rješenje kad nemate ideju što skuhati danas! :-)

 

Jeste li već probali nove Bebimil "voćna zabava" kašice od jabuke, banane i borovnice? Što čekate? :-)

Idealan međuobrok za sve jednogodišnjake zbog vrlo ukusnog i blagog voćnog okusa.

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira