Za lagan i svjež korak uz balzam za stopala i pete

Za lagan i svjež korak uz balzam za stopala i pete

Bez obzira na doba godine i na to jesmo li manje ili više aktivni, noge su uvijek u pokretu. A osobito ljeti kada se one, osobito stopala češće, više i brže umaraju te se nalaze u drugačijim prilikama nego u ostatku godine. Zbog vrućine mogu lagano i naticati, a koža se zbog vanjskih utjecaja isušuje, a ponekad i puca. U ovo smo doba godine često bosi, hodamo po vrućemu kamenju, pijesku, betonu, travi… Ponekad je problem i u neprikladnoj obući zbog koje možemo dobiti natiske i žuljeve ili nam mogu stradati pete. Po završetku dana, kada se umirimo i opustimo, tek tada u stopalima možemo osjetiti nelagodu, težinu, umor, bolove, grčeve, bockanje… Usto, kupališta i bazeni mogu biti idealna mjesta za zarazu gljivicama, a njihov razvoj dodatno potiču vlažni i topli uvjeti, pa i neka obuća. Stoga da bismo se dobro osjećali i izbjegli neke tegobe, trebamo se dobro pobrinuti i za stopala – jednako brižno kako vodimo brigu o koži lica i tijela. Tu će nam od velike pomoći biti balzam za stopala i pete.

Kod balzama moramo voditi računa da je bogatog sastava koji jamči dobru, sveobuhvatnu njegu čitavih stopala, ali i pruža toliko potreban osjećaj ugode i svježine. U Encian balzamu za stopala i pete, kakao maslac dubinski hrani kožu, djeluje antioksidativno, hidratizira i omekšava kožu, ublažava iritacije i raspucalu kožu. Ulje badema veoma je hranjivo i omekšava, pa osobito godi suhoj i gruboj koži. Ekstrakt lista masline ima snažna antibakterijska i antioksidativna svojstva. Ulje čajevca poznati je antiseptik i izvrsno djeluje protiv gljivica. Alantoin je usporava starenje i izvrsno je sredstvo za regeneraciju kože. Poznat po umirujućim svojstvima i sprečavanju upala. Ulje ružmarina smanjuje bolove, potiče cirkulaciju i djeluje antiseptično. Glicerin kožu štiti od vanjskih utjecaja, sprečava njezino isušivanje, osobito u kombinaciji s navedenim uljima.

Cjelokupan sastav Encian balzama za stopala i pete zbog spomenutih sastojaka ima izvrstan učinak na stopala. Prije svega ovaj balzam njeguje i hrani kožu, sprečava pretjerano znojenje i stvaranje neugodnih mirisa. Također, ovaj će balzam uvelike omekšati suhu, grubu i tvrdu kožu na stopalima i olakšati tegobe zbog natisaka i žuljeva. Važno je naglasiti njegovo antiseptično i protugljivično djelovanje, što je bitno u prevenciji razvoja gljivica, ali i u tretiranju postojećih zaraza. Također dezinficira ogrebotine i ranice koje u ljetnim mjesecima nisu rijetkost. Zajedno s ugodnom masažom potiče cirkulaciju u stopalima i donjem dijelu nogu te pruža ugodan osjećaj opuštenih i osvježenih stopala.

Najjednostavnije ćemo ga primijeniti tako da željenu količinu nanesemo na dlan i temeljito umasiramo na svježe oprana stopala, osobito obraćajući pažnju na pete, prste i područja oko nokata, koje dodatno precizno namažemo jer su to mjesta gdje se osobito vole zadržavati gljivice. Ipak, najbolji učinak njege postižemo kada temeljito pripremimo kožu. Navečer, prije spavanja stopalima pripremimo toplu kupku i načinimo temeljiti piling kože, tako da uklonimo mrtve stanice. Ako je potrebno, upotrijebimo rašpicu za stopala i/ili kamen za pete. Potom stopala pripremimo za tretman čitave noći – namažemo ih većom količinom balzama i obujemo pamučne čarape.

Redovitim korištenjem balzama za stopala i pete, stopala će nam biti svježa, njegovana, mirisna, mekana, glatka i opuštena. 

Encian balzam za stopala i pete nalazi se u praktičnome pakiranju (tubi) od 150 ml te je prikladan za korištenje u svim prilikama – kod kuće ili kao neizostavan kozmetički preparat na nezaboravnim putovanjima.

Povezani proizvodi

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira