Utjecaj jabuke na detoksikaciju nakon blagdana?

Utjecaj jabuke na detoksikaciju nakon blagdana?

Prastara poslovica kojom su nas još roditelji, ali i djedovi i bake podsjećali na važnost jabuka i danas je aktualna: "Jedna jabuka na dan, tjera doktora iz kuće van." Nije to slučajna poslovica. To carsko voće u sebi krije pregršt poželjnih hranjivih tvari koje povoljno utječu na naš organizam, pogotovo jetru, a samim time i čišćenje organizma.

Čišćenje organizma od nepotrebnih pa čak i otrovnih tvari dobra je navika s vremena na vrijeme tijekom godine. Pa eto upravo razdoblje blagdana, prepunih blagdanskih trpeze je iza nas i vrijeme je da se malo pročistimo i smanjimo tjelesnu masu koju smo možda malo „naslagali” tijekom tih istih dana. Osjećati ćemo se lakše i vitalnije  ususret proljeću i dužim danima.

Detoksikacija pomaže da skinemo višak kilograma te omogućava organizmu više energije, bistriji um i mnoštvo drugih pozitivnih učinaka.

Ovdje ne treba pribjegavati nekim velikim zahvatima izgladnjivanjima i sličnim stvarima koje ljudi obično rade kade se odluče za neke veće ili manje promjene u životu.

Kada želimo malo pročistiti pretrpan organizam blagdanskom trpezom, krenimo sa organiziranim obrocima u kojima je zastupljeno povrće u većoj mjeri, sezonsko voće, sjemenke, laganiji načini pripreme mesa, riba i naravno pregršt vode koja će upravo potaknuti izlučivanje svih tih nakupljenih, a neželjenih sastojaka u našem tijelu.

Kada se želimo detoksicirati svakako izbacimo slatkiše, grickalice, pekarske proizvode, crveno meso (junetinu, svinjetinu, janjetinu), mesne prerađevine, alkohol, nepoželjne oblike termičke obrade poput pohanja, prženja i prženja u dubokom ulju, te rafinirane proizvode.

Pri samoj detoksikaciji uvijek su dobrodošli i neki pripravci koji će ubrzati i poboljšati stvar, pa su tu već spomenuta jabuka sa početka priče, a može i jabučni ocat koji će povoljno djelovati na razgradnju masti, te detoxine jabuka bio, detoxine 7 days, spirulina i artičoka.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira