Trening kojeg možete odraditi i na plaži

Trening kojeg možete odraditi i na plaži

More, ljeto, sunce i plaža najdraže su nam riječi ovih dana. Godišnji odmori već su krenuli, a većina ljudi odmara se negdje na obali i uživa u ljetnim radostima. Ako ste i vi među tim sretnicima iskoristite priliku i spojite ugodno s korisnim, pa osim za opuštanje, plažu iskoristite kako biste odradili brzi ljetni trening.

Ako ste cijelu godinu redovno trenirali i želite održavati svoju formu i preko ljeta ili će vas ovaj tekst motivirati da baš danas započnete s tjelovježbom, svejedno je, bitno je samo da se trening odradi. Plivanje je odličan početak. Otpor koji vam pruža voda dok plivate djeluje na jačanje mišićne muskulature, a ujedno potiče i cirkulaciju te smanjuje napetost u mišićima pa se tako omogućuje i bolja pokretljivost u zglobovima.

Hodanje i trčanje po pijesku, ali i neravnim površinama zahtjeva tri puta više energije nego iste te aktivnosti na ravnoj podlozi. Koncentracija je veća zbog održavanja stabilnosti i ravnoteže, pa se time aktivira i više mišića u tijelu.

Pjesak, kamen ili bilo kakva druga površina koju ste predvidjeli za trening neka bude čista i sigurna. Od rekvizita vam treba samo ručnik, bočica vode i malo dobre volje. Nakon zagrijavanja vrijeme je da se odradi kratki 20-minutni full body trening. Ovih 10 jednostavnih vježbi koje ću vam pokazati u videu, odradite po principu kružnog treninga. Svaku vježbu izvodite 30 sekundi sa 10 sekundi pauze između. Ako ste početnik produžite pauzu na 20 sekundi. Dovoljna su 4 kruga da se dobro oznojite, a napredniji vježbači mogu odraditi i 5 do 6 krugova.

Ovo ljeto imajte pri ruci Encian Magnezij 420 mg koji će vam pomoći u smanjenju umora i iscrpljenosti te bolovima u mišićima nakon odrađenih treninga.

Dobro se zabavite uz vježbanje i uživajte u ljetu!

 

 

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira