Sok od aronije - Vrhunski izvor antioksidansa

Sok od aronije - Vrhunski izvor antioksidansa

Aronija   je posljednjih godina privukla veliki znanstveni interes zbog svoje duboke ljubičaste boje i gotovo crne pigmentacije koja proizlazi iz gustog sadržaja polifenola i antocijana. Prema istraživanjima utvrđeno je 1480 mg antocijana na 100 g, dok je sadržaj polifenola izmjeren 1752 mg na 100 g u svježim zrncima aronije.

Anti-kancerogena svojstva: Glavna komponenta koja se pripisuje većini zdravstvenih prednosti u voću je skupina koja se naziva polifenoli, a koji su snažni antioksidansi koji štite organizam od staničnih oštećenja.

Protiv bolesti srca: Pronađeno je da fenolici kojima aronija obiluje djelotvorno ograničavaju aterosklerotsku štetu uzrokovanu srčanim bolestima.

Snažno protutijelo: Japanski istraživači također su otkrili da aronija može blokirati djelovanje COX-2, što je izuzetno moćno protuupalno sredstvo. Osim sposobnosti blokiranja COX-2, aronija je također pokazala da smanjuje iritaciju želuca uzrokovanu lijekovima.

Antioksidacijski izvor: Istraživanje je također pokazalo da je aronija jedan od najbogatijih izvora antocijana, s 100 grama voća koji sadrži čak 500 mg antocijana. Nakon konzumacije, aronija sok pomaže povećati antioksidativni kapacitet krvi koji štiti tijelo od oksidativnog stresa. Nadalje, aronija kombinira zdravstvene prednosti zelenog čaja i crnog vina tako što sadrži obje vrste polifenola, katehina i antocijana.

Zdravlje mokraćnog sustava: Još jedna korist od uključivanja bobica u aroniju u vašu prehranu je jer pomaže u održavanju urinarnog trakta od UTI (infekcije mokraćnog sustava). Milijuni ljudi iz cijelog svijeta pate od različitih UTI, s glavnim uzročnikom koji je escherichia coli. Neki od njegovih simptoma uključuju česte mokrenje, uz boli. Nove studije su pokazale da uz brusnice, bobice aronije također učinkovite u borbi protiv UTIs.

Kontrola tjelesne težine: Aronija sok također se pokazao korisnim kada je u pitanju reguliranje težine na način da tijelo ne skladišti masnoću oko trbuha. Još jedna dodatna korist korištenja aronije je da poboljšava razinu lipida i kolesterola u tijelu, a time i pomaže tijelu da proizvodi dobar kolesterol.

Ostale prednosti: Aronija sok može biti vrlo koristan u slučajevima artritisa, hipertenzije, upala, kardiovaskularnih stanja i drugih infekcija. Također, sok od aronije jača krvne žile, podupire prirodni imunitet, snižava razinu krvnog tlaka, a čak i odgađa proces prirodnog starenja.

Uz sve navedene činjenice ne preostaje nam drugo nego da sok od aronije uvrstimo u svoju svakodnevnu rutinu i prepustimo se zdravlju!

Povezani proizvodi

%
Sok od aronije 1l
6,38 9,79 
NC zadnjih 30 dana:6,39 
List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira