Savjeti o njezi kože u zimskim mjesecima

Savjeti o njezi kože u zimskim mjesecima

Suha koža često zna biti hrapava, zategnuta i svrbjeti. Koža nam je često iritirana vremenskim neprilikama s kojima se najviše susrećemo u zimskim mjesecima. Već navedenim iritacijama zasigurno doprinosi i sezona grijanja u koju smo već naveliko ušli.

Simptome suhe kože na veliku sreću ili nesreću možemo odmah primjetiti pa tako i pravovremeno reagirati kako ne bi došlo do još većih oštećenja.

Osim obavezne upotrebe dodataka poput pamučnih rukavica, kapa i šalova, ne smijemo zanemariti onu dubinsku njegu kože. Kvalitetna krema za ruke i svakodnevna njega kože sa pažljivo odabranim proizvodima koji sadrže prirodne sastojke uvelike može spriječiti i ublažiti neugodne simptome.

Nije na odmet još jednom ponoviti da sastojci koje stavljamo na kožu trebali bi biti provjereni, zdravstveno ispitani i što je najvažnije bez kemikalija.

Koža je najveći ljudski organ i služi kao fizička zaštita mekim tkivima, ali kako će nam koža izgledati i koliko će biti zdrava ovisi od unutarnjeg organizma i vanjske zaštite.

U zimskim mjesecima koži je potrebno više njege i pažnje. Nije loša navika sa sobom uvijek u torbi ponijeti kremu za lice i ruke i povremeno ih namazati jer hidratizirati kožu treba dok je još vlažna.

Dobro znamo da vruća voda dodatno isušuje kožu stoga se uvijek preporučuje koristiti mlaku vodu temperature 30-32°C, a preskočite dugo tuširanje.

Tijekom zimskih mjeseci najviše boravimo u zatvorenim prostorijama gdje se grijanjem drastično smanjuje vlaga u zraku koja potom dovodi do isušivanja kože. Stoga imajte naviku svaki dan ovlažiti zrak upotrebom ovlaživača ili jednostavno u posudu ulijte vodu te stavite na radijatore ili sl. 

Prehranu u zimskim mjesecima također ne treba zanemariti, pijte puno vode i jedite hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama. Esencijalne masne kiseline mogu pomoći koži da zadrži prirodna ulja i da nam koža bude zdravija.

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira