Rižoto s piletinom i drobljenim kakaom
SASTOJCI:
200 g pilećih prsa
200 ml Encian smeđe riže
1 žlica luka u granulama
1 žlica Encian Bio kokosovo ulje bez mirisa
1 žličica Superfoods Bio Cacao nibsa
1/2 žličice Superfoods Bio kurkume
prstohvat papra
1 žličica Encian Himalajske soli
1 žlica svježeg lista peršina
PRIPREMA:
Luk u granulama dodajte u tavu s kokosovim uljem.
Nakon pola minute dodajte i piletinu na kockice.
Kada meso malo poprimi boju dodajte rižu i kratko ju tostirajte.
Podlijevajte povrtnim temeljcem (ili vodom ako nemate temeljac)tako da su riža i meso uvijek prekriveni.
Dodajte kurkumu, posolite i popaprite.
Kuhajte dok riža ne bude kuhana, podlijevajte temeljcem i konstantno miješajte.
Na kraju dodajte list peršina i drobljeni kakao koji će dati posebnost ovom jelu kada vam dođe pod zub. ;)
Uz ovo jelo ja sam poslužio Superfoods prutiće s koprivom i paprom koji su me oduševili svojim okusom i ručnim načinom izrade.