Oblikujte stražnjicu uz ove vrste cucnjeva

Oblikujte stražnjicu uz ove vrste cucnjeva

Mišići stražnjice i nogu oduvijek su top tema ženske populacije.
Najčešće pitanje je kako što brže i efikasnije oblikovati stražnjicu?  E pa drage moje dame bila ona velika, mala, spljoštena ili viseća, svoju guzu možete preoblikovati, ali ne preko noći, i ne čarolijom. Za dobre i kvalitetne rezultate potreban je trud i vrijeme.  No, to nije teško kad imamo super vježbe koje će vam pomoći u ostvarenju vašeg cilja. Potrebno vam je samo malo dobre volje te puno rada i znoja. 

Kad bi tražili jednu idealnu vježbu za mišiće stražnjice ona bi svakako bila čučanj. Postoji mnogo varijanti čučnjeva, a kako bi aktivirali sve mišići stražnjice ali i stražnje lože i kvadricepsa osim klasičnog čučnja moramo odraditi i njegove varijante.

Najprije je potrebno usvojiti pravilno izvođenje paralelnog čučnja bez opterećenja. Nakon toga možete uključiti i ostale varijante čučnjeva uključujući i čučnjeve s opterećenjem.

Što je bitno za pravilno izvođenje čučnja?

Postavite se u poziciju tako da su vam stopala u širini kukova i da su paralelna. Iz te pozicije kukove spuštate dijagonalno unatrag kao da želite sjesti na stolicu, trup je zajedno s kralježnicom u laganom pretklonu. Prilikom spuštanja pazite da vam koljena ne prelaze projekciju stopala te da se ne šire na van ili unutra. Zatim aktivacijom svih mišića podižite tijelo u uspravan položaj. Pravilan čučanj usklađenost je svih navedenih pokreta.

Nakon što ste savladali pravilnu izvedbu čučnja možete prijeći na njegove varijante. Široki, uski, niski ili visoki sve su to kombinacije kojima pogađamo mišiće potrebne za lijepo oblikovanu stražnjicu. U videu ću vam pokazati kako izgledaju spomenute varijante. Na vama je samo da odradite dobar trening i pripremite se za super stražnjicu u kupaćem kostimu. Na tom putu neka vas prati i Encian Konjski balzam čiji će vam sastojci pružiti trenutno olakšanje kod bolova u mišićima nakon napornog treninga.

Sljedeće vježbe početnici neka odrade 10-15 ponavljanja, a napredni vježbači 15-20 ponavljanja. Cijeli set ponovite 3 puta. 
 

 
 

 

 

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira