Nevjerojatne prednosti aloe vere

Nevjerojatne prednosti aloe vere

Aloe vera „čudesna“ je biljka koja se koristi širem svijeta u različitim područjima; u medicini, poljoprivredi, kozmetici, itd., a brojna istraživanja dokazala su njene nevjerojatne beneficije i učinke. Aloe vera gotovo je neizostavan sastojak krema za kožu, šampona te dodataka prehrani jer svojim bogatim i hranjivim svojstvima pomaže pri obnovi kože, kose i gubljenju kilograma.

 

 

1. Aloe verabiljka zbog koje će vam koža biti zahvalna

 

Nezgodno je isprobavati, tražiti i kupovati različite kreme za svaku posebnu prigodu; za dan, za noć, za ljeto, za zimu, za suhu ili masnu kožu. Međutim, aloe vera je rješenje i za taj problem, a može se koristiti kao gel koji se nanosi izravno za kožu, ili se kombinirati uz razne prehrambene sastojke.

Aloe vera bogata je vitaminima C, E i beta karotenom, koji čine kožu mladom, zdravom, sjajnom te obnovljenom. Stoga je pogodna za njegu suhoga lica, ali isto tako pomaže pri hidrataciji masne kože. Naime, aloe vera često se koristi u borbi protiv akni, a kad se njena ljekovita svojstva kombiniraju s antioksidantima iz meda, koža je izrazito čista i glatka.

Krema s aloe verom može se koristiti bez obzira na temperaturu i vremenske uvjete ili doba dana. Lako i uspješno obnavlja kožne stanice te uklanja strije, ožiljke i opekline od sunca. Također, aloe vera uz malo šećera i iscijeđenog limuna pomaže pri odstranjivanju mrtvih ćelija kože s lica, čišćenja kože i iščezavanja ožiljaka.

 

 

2. Aloe verapomoć kod gubitka kilograma i regulacije metabolizma

 

Jak metabolizam znači da tijelo lakše može istopiti masnoću i masne naslage. Upravo to je ono što dobivate korištenjem aloe vere te u njoj prisutnog vitamina B koji pretvara masnoće u energiju. Na taj se način ubrzava metabolizam, potaknuta je pravilna probava, tijelo brzo troši kalorije i masnoće, a sve to dovodi do gubitka tjelesne težine.

Važno je napomenuti da je ovo način zdravog mršavljenja i postepenog čišćenja tijela, odnosno čuvanja tijela od toksina. Ograničeno je nakupljanje masnoća, razina glukoze u krvotoku je smanjena, a apsorpcija šećera usporena. Time je smanjen apetit i spriječeno je prejedanje.

Aloe vera često se može naći u raznim dodacima prehrani i u sokovima. Budući da sama biljka ima gorak okus, najčešće se konzumira ili „blenda“ uz voće, povrće ili med.

 

 

3. Aloe vera – „must-have“ preparat za sjajnu, zdravu i čvrstu kosu

 

Aloe vera sadrži proteolitički enzim koji je zaslužan za obnavljanje mrtvih stanica kose, a djeluje i kao prirodni regenerator za sjaj i mekoću kose. Nadalje, aloe vera pomaže pri suzbijanju peruti i svrbeža te svojim nutrijentima hrani i obnavlja kosu, čineći ju manje lomljivom.

Aloe vera sadržana je u brojnim maskama i preparatima za kosu koji se prodaju u trgovinama. Pri odabiru proizvoda, važno je provjeriti nalazi li se aloe vera među prvih pet sastojaka na popisu jer to znači da je ima u dovoljnim količinama i da će vjerojatno uspjeti „učiniti čuda“ za vašu kosu. Međutim, kad imate vremena, možete napraviti domaću masku od aloe vere i kokosovog ulja te se tako ne morate bojati učinka neželjenih kemikalija ili oštećenja vaše kose.

 

 

„Biljka besmrtnosti“

 

Iako još uvijek nije otkriven magičan sastojak ili lijek koji bi ljudima omogućio vječan život, aloe vera je zbog izrazito velikog broja svojih ljekovitih svojstava prozvana „biljkom besmrtnosti“. Sadrži skoro 250 hranjivih i ljekovitih sastojaka, od kojih svaki omogućuje neku zdravstvenu dobrobit. Ova čudesna biljka koristi se od najstarijih povijesnih perioda te je, unatoč napretku u medicini i farmaciji, i dalje nezamjenjiva u ublažavanju i otklanjaju brojnih zdravstvenih problema.

 

Izvori:

 1. https://food.ndtv.com/beauty/6-amazing-benefits-aloe-vera-hair-skin-weight-loss-1221869
 2. https://aloeforeverenergy.com/2019/01/14/aloe-vera-pomaze-kod-mrsavljenja/
 3. https://www.journal.hr/ljepota/zdravlje-ljepota/aloe-vera-je-mocan-sastojak-kojim-cete-ozivjeti-svoju-suhu-i-ostecenu-kosu/
 4. https://www.novilist.hr/zdravlje-ljepota/biljka-besmrtnosti-ljekovite-moci-aloe-vere-i-sto-sve-ova-cudotvorna-biljka-cini-nasem-tijelu/

 

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira