Naš doprinos ocuvanju okoliša: 15,7 t CO2 manje godišnje

Naš doprinos ocuvanju okoliša: 15,7 t CO2 manje godišnje

Encian d.o.o. je ovih dana pustio u rad fotonaponsku elektranu koja sunčevu energiju pretvara u električnu. Zahvaljujući projektu „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE tvrtke Encian d.o.o.“ sufinanciranom sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz OP Konkurentnost i kohezija, radom fotonaponske elektrane i dizalice topline zrak/voda ostvarit će se ušteda godišnje isporučene energije u iznosu od 80,6% u odnosu na preuzimanje električne energije iz elektro-distribucijske mreže. Drugim riječima, ugradnjom opreme nabavljene kroz projekt ukupne vrijednosti 1.321.500,00 kn, ostvarit će se uštede na godišnjoj razini do čak 59.369 kWh.

Sustav fotonaponske elektrane montiran je bez negativnih utjecaja na okoliš, pri čemu će instaliranih 100 fotonaponskih panela prosječne snage 300 Wp čak 25 godina neprimjetno raditi na očuvanju prirode i na taj način štedjeti energiju. Cjelokupnim projektnim ulaganjem uz sufinanciranje u iznosu od 76,2845252% od strane Europske unije, ukupno smanjenje emisije stakleničkih plinova tvrtke Encian d.o.o. bit će manje za oko 15,7 tona na godišnjoj razini.

Energija dobivena iz obnovljivih izvora troši se na novoinstaliranu štedljivu rasvjetu kao i grijanje i hlađenje zgrade veleprodaje i uprave te za punjenje električnih viličara, koji su također zamijenjeni kroz ovo ulaganje, a sve s ciljem smanjenja potrošnje isporučene energije.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Tekstualni sadržaj ove objave isključiva je odgovornost tvrtke ENCIAN d.o.o.

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira