Nakon blagdanskog obilja najbolja je detoksikacija

Nakon blagdanskog obilja najbolja je detoksikacija

Glavobolje, prekomjerna težina, nadutost, alergije, depresija, umor koji ne prolazi, oslabljeni imunitet, problemi s probavom, visoki tlak i kolesterol problemi su koji se na prvi pogled ne čine ozbiljnima, no s vremenom mogu itekako ugroziti zdravlje. Iako naizgled nepovezani, činjenica je da korijen svih tih tegoba leži u zatrovanosti našeg organizma.


Treba obratiti pozornost na otrove, odnosno toksine u našem okruženju i svakodnevnom životu te ih barem nakratko eliminirati iz njega, a ako je moguće, bilo bi dobro smanjiti ih na minimum, zbog čega bi povremeno svatko trebao napraviti detoksikaciju, odnosno pročišćavanje organizma.


Ne samo da nam detoksikacija pomaže da skinemo višak kilograma nego omogućava organizmu više energije, bistriji um te mnoštvo drugih pozitivnih učinaka.


Za vrijeme detoksikacije poželjno je izbjegavati rafinirane namirnice, dakle, sve prerađeno poput bijelog kruha, riže, tjestenine, šećera, slatkiša, transmasnih kiselina u margarinu i lisnatom tijestu, slatkih gaziranih pića, slanih grickalica, gotove i polugotove proizvode te suhomesnate proizvode. Riječ o namirnicama niske prehrambene vrijednosti kojima u organizam unosimo i prazne kalorije, previše ‘loših’ masnoća i jako puno soli.


Poželjno je, naravno, tijekom detoksikacije paziti da ne dođe do gubitka esencijalnih hranjivih tvari čime bi se narušilo cjelokupno zdravstveno stanje, a najbolje ju je provoditi u intervalima od 7, 14 ili 21 dan.


Pri detoksikaciji potrebno je pojačati doze vitamina C i E, flavonoida i drugih antioksidansa, te sumpor koji je vrlo važan element u procesu uklanjanja otrova iz organizma. Obično detoksikacija podrazumijeva voćne i povrtne sokove te namirnice kao što su salata i zeleno lisnato povrće, mrkva, limunov sok, suhe šljive, celer, brokula, žitarice, češnjak, luk, poriluk, prokulica, kupus, cvjetača. Kupusnjače poput zelenog i crvenog kupusa, kelja, raštike, rotkvica i rikole pioniri su detoksikacijskog menija. Te namirnice bogate su hranjivim tvarima uz pomoć kojih se naš organizam neprestano može obnavljati i pročišćavati, potiču rad jetrenih enzima, pomažu u čišćenju potencijalnih kancerogenih tvari i u uklanjanju otpadnih tvari.

Tijekom detoksikacije izuzetno važno je popiti 1,5 do 2 litre vode dnevno. Kako bi detoksikacija što bolje i sigurnije protekla dobro je uzeti dodatke prehrani kao pomoć pri samom procesu. Tu su Artičoka koja se nudi u obliku šumećih tableta, DETOXINE JABUKA BIO ili DETOXINE 7 DAYS nar/marakuja BIO tekući dodaci kao pripomoć u detoksikaciji.

 

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira