Mini muffini s jabukama i kokosom bez pecenja
Ovi mini muffini bez pečenja i bez orašastih plodova prava su brzinska poslastica.
Baza od kokosovog brašna i jabuka sa šlagom od kokosa neobična su, a toliko ukusna kombinacija.
SASTOJCI:
ZA MUFFINE:
125 g Superfoods Bio kokosovog brašna (ne mrvica)
700 g jabuka (vaganih prije guljenja)
70 g datulja
1 žlica soka od limuna
1 ravna žlica Encian smeđeg Muscovado šećera
1 žličica Superfoods Bio Cejlonskog cimeta u prahu
1 žličica Encian Bio kokosovog ulja
prstohvat Encian Himalajske soli
ZA ŠLAG:
1 konzerva kokosovog mlijeka
1 žličica Encian svijetlog Muscovado šećera
na vrh žličice vanilije u prahu
PRIPREMA:
- Jabuke operite, ogulite i očistite od koštica.
- Datulje nasjeckajte na sitnije komade.
- U multipraktiku izmiksajte jabuke s datuljama, sokom od limuna, muscovado šećerom, cimetom u prahu, kokos maslacom i malo soli. Odložite na stranu na 10-ak minuta.
- Izvažite kokos brašno, dodajte jabuke s ostatkom namirnica i dobro izmiksajte dok ne dobijete ljepljivu, vlažnu smjesu.
- Rukama oblikujte kuglice, položite ih u male kalupe za muffine te ih blago utisnite prstom.
- Kokos mlijeko odložite u hladnjak barem jedan dan tako da se kokos vrhnje odvoji od kokos vodice.
- Kad otvorite konzervu, procijedite vodicu. Sačuvajte ju za smoothie ili ubacite u hladno cijeđeni sok.
- Kokos vrhnje izmiksajte ručnim mikserom, dodajte svijetli muscovado šećer te malo vanilije u prahu dok ne dobijete šlag.
- Prebacite šlag u vrećicu za ukrašavanje te ukrasite muffin-kuglice.
- Na vrhu ukrasite sušenim voćem po izboru. Ja sam koristila peruanske jagode.