Ljetna salata od kvinoje sa hobotnicom
SASTOJCI za 4 osobe:
2 šalice Superfoods bijele Bio Kvinoje
1 srednje velika hobotnica (500 gr)
1 mala glavica luka
3 režnja češnjaka
3 žlice Superfoods Bio sjemenki konoplje
pola limuna
1 žlica maslinovog ulja
100 gr mini rajčica
Za dresing:
4 žlice Encian Bio konopljinog ulja
2 žlice Encian Bio jabučnog octa
1/2 žličice Encian sitne Himalajske soli
stručak svježeg peršina
PRIPREMA:
1. Koristite li svježu hobotnicu prethodno ju zamrznite, tako će biti mekša.
2. Zamrznutu hobotnicu kuhajte u blago posoljenoj vodi uz dodatak lista lovora. Ohladite.
3. Kvinoju skuhajte prema uputama i ohladite.
4. Nasjeckajte luk i češnjak pa pomješajte sa ohlađenom kvinojom, dodajte limunov sok i žlicu maslinovog ulja. Začinite po okusu.
5. Od hobotnice odvojite 4 kraka a ostalo nasjeckajte i dodajte u kvinoju.
6. Štapnim mikserom napravite dresing od peršina, konopljinog ulja, jabučnog octa i himalajske soli.
7. Salatu dekorirajte krakovima i mini rajčicama i prelijte dresingom.