Keksi od kokosa
SASTOJCI:
3 jaja
100 g Encian Bio kokosovog šećera
kora od 1 limuna
kora od 1 naranče
3 žlice Encian Muscovado nerafiniranog smeđeg šećera
100 g badema
100 g oraha
100 g lješnjaka
150 g kokosova brašna
100 g brusnica
200 ml ruma
100 g šljiva
100 g bijele čokolade
160 g glatkog brašna
90 g Superfoods Bio prosenog brašna
PRIPREMA:
Pjenasto izmiksajte žumanjke sa šećerom. U tu smjesu dodajte sjeckane orašaste plodove, sjeckanu bijelu čokoladu, brusnice koje su se prethodno natapale u rumu oko 30 min i sjeckane šljive.
Sve dobro promiješajte i dodajte tučeni bjelanjak i na kraju prosijano glatko i proseno brašno.
Smjesu rasporedite na pleh za pečenje i pecite u pećnici na 180 °C oko 15 minuta.
Photo by: Žarko Bašić/PIXSELL