Jednostavna juha od bundeve s dumbirom
Ako postoji jedna juha koja je karakteristična za jesenske i zimske mjesece, onda je to juha od bundeve. Baš poput zimske poslastice, juha od bundeve nam se polako, ali sigurno uvukla u svakodnevne jelovnike. I ima razloga: neopisivo je zdrava i nezamislivo ukusna! :)
SASTOJCI:
300 g očišćenje butternut bundeve
100 g korjena celera
1 mala glavica luka
3 žlice Encian Bio kokosovog ulja
pola žličice Encian sitne Himalajske soli
pola žličice Superfoods Bio đumbira
PRIPREMA:
Povrće nerezati na komade, posoliti i peći u pećnici na 200 stupnjeva, 15tak minuta dok ne omekša.
Povrće izblendati u blenderu, dodajte kokosovo ulje, himalajsku sol i đumbir.
Po želji začinite chillijem pa ukrasite pečenim sjemenkama.
Napomena: za kremastiju strukturu dodajte Alpro kokosovo vrhnje za kuhanje.