Detoksikacija uz pomoc smede riže

Detoksikacija uz pomoc smede riže

Smeđa riža bogata je B-vitaminima, manganom, magnezijem i selenom te vlaknima. Izvrsna je hrana za detoksikaciju  u hladnijim danima jer osigurava dovoljno energije, omogućuje dobro mentalno funkcioniranje a uz to doprinosi i smanjenju tjelesne težine.
Prikazujemo petodnevni plan detoksikacije smeđom rižom. Osim smeđe riže, za ovaj način detoksikacije trebat će vam: biljni čaj npr. žuti, 5 limuna, celer, mrkve, sok od mrkve ili cikle, brokula, 5 kivija, izvorska voda.

Prije početka dijete, navečer je potrebno pojesti zdjelicu zelene salate i popiti čaj za čišćenje organizma. To će potaknuti pražnjenje crijeva jer je za početak detoksikacije potrebno imati neopterećen probavni sustav.

Prehrana:

Dan započnite sokom od limuna. Iscijedite 1 limun u 3 dl izvorske vode i popijte pola sata prije doručka. Limun pomaže bolju probavu.
Za doručak pojedite šalicu kuhane smeđe riže. Preko toga naribajte jednu svježu mrkvu. Mrkva je izvrstan izvor vlakana i beta karotena. Pola sata nakon doručka popijte šalicu žutog čaja.

Za ručak pojedite šalicu kuhane smeđe riže. Uz to pojedite i 80-100 g celera te 50 g tofua ili kuhanog graha ili leće. Celer također sadrži obilje vlakana te pomaže bolju razgradnju  škroba iz riže što ubrzava metabolizam. To će utjecati na pravilnu regulaciju detoksikacije.

Između obroka pojedite ¼ šalice smeđe riže i popijte jednu čašu soka od mrkve ili cikle kako bi se i dalje održavao ubrzani metabolizam.

Za večeru pojedite ½ šalice kuhane smeđe riže i 100 g kuhane brokule. Brokula je bogata kalijem i kalcijem i bitna je za održavanje zdrave krvi kao i za pravilno funkcioniranje srca i pluća.

Prije spavanja pojedite ¼ šalice kuhane smeđe riže i 1 kivi.


Ostale preporuke:

Svakodnevno prije doručka 15 min. izvodite aerobne vježbe (trčanje, brzo hodanje ili vožnja sobnog bicikla). Ugljikohidrati u obliku škroba najbolje djeluju na detoksikaciju ako je metabolizam ubrzan. Vježbanje ubrzava metabolizam.

Dvadeset minuta svakodnevno provedite u sauni ili u vrućoj kupki. Znojenje je bitno za detoksikaciju.

Dnevno pijte 8-10 čaša izvorske vode. To će osigurati pravilnu hidrataciju i eliminaciju štetnih tvari.

Kada se ustanete i prije odlaska na spavanje dobro se istegnite, to će ubrzati metabolizam i osigurati da se smeđa riža potpuno probavi.

Pozitivni učinci nakon detoksikacije smeđom rižom:

 • povećana energija
 • smanjena tjelesne težine
 • osjećaj lakoće
 • poboljšana cirkulacija i rad srca

Povezani proizvodi

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira