Brownie torta
Ova čokoladna torta biti će zvijezda vašeg blagdanskog stola.
Torta je vrlo jednostavne pripreme i izvrsno paše uz crveno sezonsko voće.
Slobodno ju poslužite uz veliku žlicu tučenog slatkog vrhnja.
SASTOJCI:
Za biskvit
1/2 šalice Encian ekstra djevičanskog kokosovog ulja
3/4 šalice Encian tamnog Muscovado šećera
3 jaja
1/2 šalice Superfoods Bio kakao praha
prstohvat Encian Himalajske soli
50 g tamne čokolade (70% kakao)
1 žličica Encian sode bikarbone
1/4 šalice Superfoods Bio kokosovog brašna
Za glazuru
100 g tamne čokolade
100 ml Alpro kokos vrhnja za kuhanje
Za dekoraciju
sezonsko voće po izboru
naribana čokolada
PRIPREMA:
Kokosovo ulje otopiti na pari pa dodati šećer, kakao prah i čokoladu.
Kad se sve sjedini i otopi dodajte jedno po jedno jaje.
U rashlađenu smjesu dodajte kokosovo brašno, sodu bikarbonu i prostohvat soli.
Smjesu ulijete u namašćen kalup promjera 18 cm i pecite na 180 stupnjeva 25 minuta.
Testirajte čačkalicom da li je pečeno.
Glazuru pripremite tako što ćete nasjeckanu čokoladu preliti zagrijanim vrhnjem.
Ohlađenu tortu prelijte glazurom i ukrasite sezonskim voćem i naribanom čokoladom.