Blagodati konopljinog ulja u revitalizaciji kože

Blagodati konopljinog ulja u revitalizaciji kože

U zadnje vrijeme jako puno slušamo o zdravstvenim benefitima konopljinog ulja kako u prehrani tako i za kozmetičke svrhe. Mnogi kozmetički preparati sadrže upravo ulje konoplje kao glavni sastojak.

Ulje konoplje nije još jedno „samo razvikano ulje“ već ponosno nosi naziv „najsavršenijeg uravnoteženog ulja prirode“ zbog činjenice da sadrži savršen izbalansiran 3:1 odnos omega-6 (linoleinskih) i omega-3 (alfa-linolenskih) esencijalnih masnih kiselina.

Pored toga, sadrži još 3 esencijalne masne polinezasićene masne kiseline i to gama-linolenske, oleinske kiseline i stearinske kiseline. Ovakva kombinacija esencijalnih masnih kiselina je jedinstvena među jestivim uljima.

Zašto govorimo o tome? Zato jer su opsežne studije pokazale da mnoge bolesti organizma kao i kožne bolesti imaju veze s manjkom uravnoteženih vrijednosti pojedinih masnih kiselina u tijelu.

Većina ljudi koji se hrane zdravo i koji unose izbalansiran odnos esencijalnih masnih kiselina imaju zdravu kožu.

Masne kiseline koje sadrži konopljino ulje su od velike važnosti za kožu jer hrane i istovremeno hidratiziraju našu kožu.

Ulje konoplje pomaže i kod kožnih oštećenja kao što su dermatitis, psorijaza i ekcemi zbog toga  što sadrži gama-linolenske i stearinske kiseline. One uvelike mogu smanjiti simptome atopijskog dermatitisa i pomoći kod različitih oštećenja kože koja predstavljaju sve veći problem zbog neuravnotežene prehrane i stresnog načina života.

Encian Bio konopljino ulje je 100% hladno, prešano konopljino ulje i iz provjerenog uzgoja stoga ga slobodno možete uvrstiti u svoju prehranu i njegu.

 

 

 

Povezani proizvodi

Konopljino ulje BIO 250ml
6,99 (kn 52,67)

Mi vjerujemo u

 • Etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Briga o planetuBrigu o planetu
 • InovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira