Blagdanski hummus od mrkve, dumbira i kurkume
Ako volite hummus, ovaj recept će vas oduševiti!
Slatkoća mrkve savršeno je izbalansirana ljutini svježeg djumbira.
Baza hummusa je prisutna uz slanutak, tahini i limunov sok, ali je podignuta na malo višu razinu, uz dodatak djumbira, persina i grckog jogurta. Jednostavno, savršenstvo za nepce.
Izvrsno ide uz krekere ili čak canapee.
SASTOJCI:
6 mrkvi (oguljene i narezane na kolutiće)
1 luk (narezan na veće komade)
4 režnja češnjaka (stisnutih)
2 žličice Encian Bio kokosovog ulja
1 šalica povrtnog temeljca
1 šalica kuhanog slanutka
2 žlice tahinija
1 žličica Superfoods Bio kurkume u prahu
1 žličica svježeg djumbira (oguljenog i naribanog)
sok 1/2 limuna
1/2 žličice kajenskog papra
svježi peršin
grčki jogurt
sjemenke lana
PRIPREMA:
Zagrijemo pećnicu na 180 C
Na papir za pečenje posložimo narezanu mrkvu, luk, i češnjak
Začinimo kurkumom i kajenskim paprom, i poškropimo kokosovim uljem
Pečemo 15tak min
Stavimo u blender zajedno sa toplim povrtnim temeljcem, limunovim sokom, djumbirom, slanutkom i tahinijem
Izblendamo sve dobro dok ne dobijemo kremastu smjesu
Poslužimo sa grčkim jogurtom, sjemenkama lana i par listova peršina