Bez njegovane kose ništa nije isto

Bez njegovane kose ništa nije isto

Toliko puta smo se u životu susreli sa situacijama kad nismo znali: „Što više učiniti s njom?“
Naravno, radi se o kosi! Jer koja žena nikada nije maštala o lijepoj, zdravoj i dugoj kosi? 

Duga ili kratka kosa stvar je osobnog odabira, ali neovisno o dužini složiti ćemo se u jednom-želimo da raste i da se sjaji!

Svakodnevna prehrana, ubrzan tempo života kao i stres dovoljni su čimbenici za spori rast kose i njezin izgled. Kada brojni šamponi i maske više ne pružaju željeni efekt i kada je jedini način da imamo lijepu kosu samo dan odlaska frizeru, shvatimo da je zaista ispravna ona poznata izreka starih ljudi da ljepota dolazi iznutra.

Ako vaša prehrana obiluje vitaminima i mineralima, vjerojatno ste sretnica koja ima lijepu i zdravu kosu. Ako je vaša prehrana ipak siromašnija vitaminima i mineralima, tada je pravi trenutak da počnete koristiti vitamine i minerale u obliku dodataka prehrani.

Cink je mineral koji se u organizmu nalazi u jako malim količinama, a kako minerale ne možemo sami stvarati, potrebno ga je unositi u organizam hranom ili dodacima prehrani.
Smanjenje cinka dovodi do slabe, krhke i beživotne kose, ali i do pojave peruti jer posebnost cinka je vrlo važna za žlijezde koje su spojene s folikulama kose. Dođe li do manjka cinka u organizmu, folikule slabe zbog čega se kosa lomi i ispada. Da bi to spriječili, važno je jesti hranu koja obiluje cinkom, a to su: mliječni proizvodi, riba, školjke, meso, integralne žitarice, mahunarke, korjenasto povrće, bijeli luk itd.

Encian u svom asortimanu ima kapsule Vitamin C+Zn koje osim što imaju blagotvoran efekt na imunološki sustav, zajedno ujedinjene kombinacije vitamina C i cinka su savršena kombinacija za poticanje rasta kose.

Kosa je ukras naših glava i još od početka povijesti bila je jedna od briga ljudskih bića, a frizura je ipak stvar osobnog izbora. Kako god bilo, svi želimo lijepu kosu, a danas to ne treba biti više samo želja! J

 

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira