9 najboljih rješenja za prirodno povećanje energije

9 najboljih rješenja za prirodno povećanje energije

Svi znamo da  vježbanje i dovoljno sna nas može napuniti energijom tijekom dana, ali ponekad trebamo brzo povećanje energije. Nudimo vam da isprobate ove znanstveno potkrijepljene taktike podsticanja energije.

 

Odlutajte u mislima

Možda mislite da će vam multitasking pomoći da se brže pozabavite popisom zadataka, ali  nekoliko minuta lutanja mislima može učiniti čuda za vašu razinu energije Prelaskom u stanje sanjarenja, dolazite iznova u vezu sa svojom intuicijom i bit ćete mnogo učinkovitiji.  Stoga kratko zastanite u sanjarenju, razgovarajte s prijateljem ili suradnikom ili skuhajte šalicu čaja koja odgovara vašem raspoloženju. 

 

Otiđite u brzu šetnju

Odmaknite se od stola i umjesto toga prošetajte oko kuće ili ureda. Znanstvenici Kalifornijskog sveučilišta otkrili su da  brza 10-minutna šetnja povećava razinu energije i održava je dva sata. Za još veći poticaj, idite stepenicama. Studija objavljena u časopisu Physiology & Behavior otkrila je da hodanje stepenicama daje više energije nego niske doze kofeina u mladih neispavanih žena.

 

Popijte čašu vode

Prema istraživanju sa Sveučilišta Tufts, čak i blaga dehidracija smanjuje koncentraciju i smanjuje vaše raspoloženje. Zapravo, umor je jedan od prvih znakova da vašem tijelu nedostaje tekućine. Ako ste dehidrirani, ne možete učinkovito unositi hranjive tvari u tkiva ili isprati toksine u tijelu. Stoga, ako ste umorni,   vam da popijete 3 dcl hladne vode.   

 

Pojedite dobar međuobrok

Potražite zdrav zalogaj koji kombinira proteine ​​sa složenim ugljikohidratima, poput tvrdo kuhanog jaja s kriškog Mestemacher kruha produljene svježine,  sira na rižinim krekerima   ili jabuke s  maslacem od kikirikija.  Složeni ugljikohidrati se probavljaju sporije, i dalje vam daju brzu energiju podizanjem šećera, ali nedovoljno visoko da izazove povratni učinak. Protein tada održava šećer u krvi nekoliko sati, što ga čini izvrsnom kombinacijom za energiju.  

 

Držite se prehrane bogate vlaknima

Niska energija samo je jedan od znakova da ne jedete dovoljno vlakana . To je zato što tijelo sporije probavlja vlakna, što može osigurati dugotrajniju opskrbu energijom tijekom dana.Namirnice poput Mestemacher kruha produljene svježine ili mueslija od cjelovitih žitarica mogu vam u tome pomoći. 

 

Preko obroka pospite bučine golice 

Bučine golice sadrže puno magnezija, a istraživanja pokazuju da premalo minerala može iscrpiti vašu energiju.  Bademi, indijski oraščići, morski plodovi, špinat i soja također su dobri izvori magnezija. Naravno, koncentrirani preparati magnezija poput ovoga, također će vam pomoći da obnovite energiju.

 

Meditirajte

Želite pomoć u boljem podnošenju stresa, a pritom se osjećate energičnije? Pokušajte s meditacijom koja nas odvaja od naših negativnih misli kako bismo se mogli vratiti u pozitivne osjećaje koji omogućuju protok naše energije. 

 

Ostavite kavu

Kofein stimulira središnji živčani sustav za ono brzo podizanje koje želimo (ili trebamo) ujutro. Ali taj nalet energije zapravo može potaknuti napade anksioznosti , ostavljajući vas s nezdravim stresom koji iscrpljuje energiju. Više od 200 ili 300 mg (dvije do tri šalice) dnevno može djelovati protiv vas na druge načine uzrokujući nervozu, probavne probleme i glavobolje - sve znakove da pijete previše kave . Konzumiranje kofeina prekasno tijekom dana također može omesti dobar san. Proizvod poput gaurane može poslužiti kao odlična alternativa kavi, ali ni s njome ne treba pretjerivati. 

Mi vjerujemo u

 • Etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Briga o planetuBrigu o planetu
 • InovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira