5 kucnih potrepština protiv cestih ljetnih tegoba

5 kucnih potrepština protiv cestih ljetnih tegoba
Ljeto je doba za uživanje,  ali ponekad nas iznenadi neugodnostima koje bi najradije htjeli izbjeći. Donosimo vam popis čestih, ali srećom manjih problema koje možete riješiti lako i uz pomoć proizvoda koje zasigurno imate u svojoj kući. Ako ne, Encianov web shop vam ih može osigurati i brzo dostaviti. Krenimo redom: 

 

Soda bikarbona i zobene pahuljice za smirivanje osipa od vrućine 

Stara dobra soda bikarbona je odlična za ublažavanje osipa od vrućine. Uronite u kadu u koju ste dodali nekoliko žlica sode. Olakšat će svrbež i učiniti da se osjećate ugodnije dok osip zacjeljuje. U kupku možete dodati i sitno mljevenu zobene pahuljice. Drugi način je da nanesete sodu bikarbonu izravno na mjesto osipa da upije vlagu i znoj.  Ponovno nanesite svakih nekoliko sati, prethodno isperite i osušite kožu. 

 

Ocat za ublažavanje opeklina

Ocat sadrži octenu kiselinu, jednu od komponenata aspirina. Može vam pomoći ublažiti bolove od opeklina, svrbež i upale. Namočite nekoliko listova papirnatih ručnika jabučnim octom i nanesite ih na opečena područja. Ostavite ih dok se ručnici ne osuše. Po potrebi ponovite. 

 

Zobene pahuljice protiv žarenja od otrovnog bršljana

Sameljite 1 šalicu zobenih pahuljica u blenderu dok ne postane fini prah, a zatim ih uspite u komad gaze, u podnožje čiste najlonske čarape ili u nogavicu stare najlonke. Takvu vrećicu zavežite  oko slavine  kade kako bi se vrećica objesila pod tekuću vodu dok punite kadu. Napunite kadu mlakom vodom i legnite u nju 30 minuta. Dodatno olakšanje možete pronaći primjenom vrećice zobenih pahuljica izravno na osip.

 

Aloe vera protiv žuljeva

Prvo, blister od žulja očistite vodom i sapunom. Na blister namažite malo gela od aloe vere i prekrijte ga zavojem kako bi zacijelio. Ali budite sigurni da koristite čisti gel biljke. Neki prerađeni proizvodi sadrže sastojke poput alkohola koji djeluju isušujuće. 

 

Ulje mente za ublažavanje svrbeža nakon uboda insekata

Na mjesto uboda nanesite kap ili dvije ulja metvice . Ima učinak hlađenja, a također povećava cirkulaciju do ugriza, ubrzavajući proces zacjeljivanja. Ako imate pastu za zube koja sadrži ulje mente, možete i nju upotrijebiti u istu svrhu. 

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

 • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
 • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
 • Slika za inovativnostInovativnost
 • Etično poslovanje
   
 • Briga o planetu
  godišnje proizvedemo
  30.000kW
  iz vlastite solarne elektrane
 • Inovativnost
  godišnje recikliramo
  7.500kg
  papira