Filtriranje
hr en
0
U košarici(0)

Vaša košarica je prazna

Košarica je prazna. Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

0

Zašto biste bijelo brašno trebali zamijeniti kokosovim

Datum objave: 15.10.2021

Kokos je našao svoj put od plaže do polica supermarketa na više načina nego što možete zamisliti. Tako možete pronaći kokosovu vodu, kokosovo ulje, kokosove pahuljice i kokosov napitak.  Ali ako ste mislili da vaša kuhinja ima svaku zamjenu za kokos, koja postoji pod suncem, možda vam nedostaje ključni sastojak: kokosovo brašno.

 

Kokosovo brašno napravljeno je od samljevene suhe pulpe kokosa i često se smatra da ne sadrži gluten jer brašno ne sadrži bjelančevine koje se nalaze u žitaricama poput pšenice, raži i ječma, koje su opasne po život za osobe oboljele od celijakije , a uzrokuju autoimuni poremećaj. Srećom, kokosovo brašno ovdje ima važne  zdravstvene prednosti. 

 

Obilnih 10 grama dijetalnih vlakana nalazi se u samo 1/4 šalice kokosovog brašna, u usporedbi s brašnom od cijelog zrna, koje ima samo  3,4 grama. Što je tako dobro s vlaknima? Za početak, ispunjavaju vas pa jedete manje, pomažući vam u održavanju zdrave težine.  Jeste li znali da vlakna također smanjuju rizik od dijabetesa?  Dodavanje kokosovog brašna u umake, smoothije ili peciva može biti karta za postizanje dnevnog unosa vlakana. Osim što je nabijeno vlaknima, brašno ima i manje ugljikohidrata od brašna od cjelovitog zrna.

 

Nažalost, postoji jedna zamka kod kokosovog brašna: kuhanje je teže. Za razliku od pšeničnog brašna, vlakna u kokosovom brašnu upijaju tekućinu poput spužve jer ga sadrže toliko, što vaš recept može pretvoriti u katastrofu. Ključ je da vaša mjerenja zamjene budu potpuno točna. Ova mjerenja možete savladati na jedan od dva načina: Ili zamijenite samo 20 posto brašna u receptu kokosovim brašnom ili zamijenite mjerenja brašna u cijelosti. Za metodu 20 posto, ako recept traži 2 šalice bijelog brašna, zamijenili biste ga samo s nešto manje od pola šalice kokosovog brašna. Za zamjenu cijelih 2 šalice bijelog brašna, upotrijebite dva jaja za svaku pola šalice kokosovog brašna. Kako bi nadoknadili izgubljenu tekućinu koju vlakna apsorbiraju, pazite da koristite točne omjere vode i kokosovog brašna na način da  dodate 2 žlice dodatne tekućine na svake 2 žlice kokosovog brašna koje zamijenite običnim brašnom.

Komentari 0
Nema komentara. Budi prvi!
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel