Prijavi se za newsletter, ostvari brojne popuste i iskoristi -15% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju
0
Datum objave: 26.10.2018

Sezonska povrtna juha sa šparogama i kokosovim uljem

Piše:

Encianov istraživački tim

Ocjenite recept

Slobodno pustite mašti na volju i budite kreativni u ovom receptu. Svaki vrt je drugačiji, tako da svaka povrtna juha od povrća također treba biti drugačija, a vi ju napravite još posebnijom svojim detaljima. Ovo su naši. :) 

 

SASTOJCI: 

1 jušna žlica Encian Bio kokosovog ulja

500 g pilećih prsa

1 poriluk

3 češnja češnjaka

2 velike mrkve

1 tikvica

1 rajčica

15 dkg šparoga

1 grančica ružmarina

5 grančica timijana

Sok od jednog limuna

2 šalice svježeg špinata

1 šalica svježeg graška

Encian Himalajska sol 

Papar po želji

 

PRIPREMA: 

Operite povrće. Uklonite korijenje, poriluk narežite na kolutove i pomiješajte s češnjakom.

U loncu zagrijte kokosovo ulje pa dodajte nasjeckani poriluk i češnjak.

Kada poriluk omekša, dodajte piletinu i dinstajte na svakoj strani 5-7 minuta, sve dok ne poprimi zlatno smeđu boju pa ju izvadite iz posude i nasjeckajte na komade.

U posudu dodajte limunov sok, začine, mrkvu, grašak, šparoge kao i preostalo povrće te nasjeckanu piletinu pa prelijte vodom i pustite da kuha dok svi sastojci ne omekšaju. 

Začinite po želji i uživajte! :) 

 

 

 

 

 

 

Imate komentar, pitanje ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

učitavam komentare...