Prijavi se za newsletter, ostvari brojne popuste i iskoristi -15% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju
0
Datum objave: 19.06.2018

Okrijepljujuća juha s mrkvom i kurkumom

Vrijeme pripreme

40 minuta

Složenost

Srednje složena priprema

Piše:

Encianov istraživački tim

Ocjenite recept
Obogaćene mineralima, vlaknima i hranjivim nutrijentima, juhe su puno više od hrane. Sezonske prehlade, upale grla, poteškoće s gubitkom težine, slaba cirkulacija, imunološka podrška, detoksikacija i dr. - ljekovita moć juhe je činjenica s kojom se slažu i znanstvenici i naše bake. 
 

SASTOJCI:

2 jušne žlice maslinovog ulja

1 srednji luk

1 češanj češnjaka

1 čajna žličica Superfoods Bio Kurkume

Sok od 1 naranče

1 čajna žličica Encian Himalajske soli

Papar po želji

500 grams mrkve

1 litra povrtnog temeljca

Za dekoraciju

Sjeckani, prepečeni lješnjaci

Svježi timijan

PRIPREMA:

Na srednje jakoj vatri u velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i pirjajte oko 5 minuta. Zatim dodajte češnjak, kurkumu, narezanu mrkvu te ulijte povrtni temeljac.

Sve zajedno kuhajte 20-25 minuta dok mrkva ne omekša.

Juhu ulijte u blender i miksajte na jakoj brzini i začinite dodatno sa soli i paprom ukoliko je potrebno.

Juhu servirajte i poslužite s dekoracijom od prepečenih lješnjaka i timijana.

Dobar tek!

 

Imate komentar, pitanje ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

učitavam komentare...