Prijavi se za newsletter i ostvari 10% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju.
0
Datum objave: 22.11.2017

Namaz od kestena i kokosovog ulja

Piše:

Encian

Ocjenite recept

Vrijeme je za početak razmišljanja o blagdanskim poklonima. Zašto ne biste za ove blagdane, članove obitelji i prijatelje darovali domaćom i zdravom teglicom namaza od kestena? Budući da su kesteni vrlo različiti od ostalih orašastih plodova, posebice zbog sadržaja masti, napravite maslac u kombinaciji s orasima koji mu daju još zdraviji profil zbog sadržaja omega 3 i 6 masnih kiselina, a zatim dodajte malo vode i organskog kokosovog ulja kako bi se osigurala savršena tekstura baš kakvu ovaj maslac i zaslužuje. :)

SASTOJCI: 

1 šalice pečenih i oljuštenih kestena (2,5 dcl)
½ šalice oraha (50 g)
2 žlica Encian Bio kokosovog ulja
½ žličice Encian Himalajske soli
3 žlice vode


PRIPREMA:

1. Pripremite kestene na način da zagrijete pećnicu na 200° C. Na vrh svakog kestena napravite križ oštrim nožem pa ih stavite na lim za pečenje i pecite oko 30 minuta. Dok su još vrući, uz pomoć noža uklonite ljuske. Ukoliko će vam teže biti skinuti ljusku, stavite ih peći još nekoliko minuta.
2. U isti lim za pečenje posložite orahe i pecite ih otprilike 5-7 min dok ne poprime zlatnu boju.
3. U blender dodajte orahe i kestene te ih izmiješajte dok ne dobijete glatku teksturu. Zatim dodajte ulje, sol i vodu i miksajte dok se ne postigne savršena kremasta tekstura. 
Dobiveni maslac pohranite u staklenku i čuvajte u hladnjaku do 3 tjedna.

 

Imate komentar, pitanje ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

učitavam komentare...