Prijavi se za newsletter i ostvari 10% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju.
0
Datum objave: 06.11.2017

Magično ukusni krekeri i grissini od kokosovog brašna

Piše:

Encian

Ocjenite recept

Ponekad jedino krekeri mogu zadovoljiti našu potrebu za nečim hrskavim. Sa samo nekoliko sastojaka dobiti ćete super zdrave grickalice i savršen način za uvrstiti bezglutenske grickalice u vašu prehranu.

Krekeri od kokosovog brašna bogati su vlaknima i čine čudesno zadovoljavajući snack kada su upareni s omiljenim nam umacima dok su grissini savršena pratnja svakoj zdjelici juhe ili salate. Uvjerite se! :) 

 

SASTOJCI: 

½ šalice Superfoods Bio kokosovog brašna
¼ šalice lanenih sjemenki
½ čajne žličice Encian Himalajske soli
¼ šalice Encian Bio kokosovog ulja
½ šalice Alpro napitka od kokosa


PRIPREMA: 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U srednjoj zdjeli pomiješajte kokosovo brašno, lanene sjemenke i sol.
U maloj zdjeli dodajte rastopljeno kokosovo ulje i napitak od kokosa te pomiješajte.
Ulijte tekuće sastojke u suhe i dobro promiješajte. Smjesa će se postupno pretvoriti u tijesto.
Oblikujte tijesto u kuglu i stavite na komad papira veličine kalupa za pečenje. Tijesto izravnajte rukama u kvadrate. Pokrijte tijesto s drugim papirnim za pečenje i valjakom stanjite na debljinu koju želite.
Koristeći ravnalo i oštar nož ili pizza rezač, izrežite tijesto u krekere, a dio tijesta odvojite za grissine.
Krekere prenesite na lim za pečenje. Preostalo tijesto, oblikujte u obliku olovke za grissine i stavite na ploču za pečenje s krekerima.
Pecite odprilike 10 minuta ili po potrebi do kada rubovi krekera i grissina poprime zlatno smeđu boju.
Poslužite ih s umacima, juhama, salatama ili same kao međuobrok.

Imate komentar, pitanje ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

učitavam komentare...