Prijavi se za newsletter, ostvari brojne popuste i iskoristi -15% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju
0
Datum objave: 27.09.2018

Kruh od zobenog i prosenog brašna

Piše:

Encianov istraživački tim

Ocjenite recept

Ima li ljepšeg osjećaja nego kad dom zamiriše po pečenom kruhu? Ukusna i zdrava varijanta od prosenog i zobenog brašna  zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima.

Proso – izvor bjelančevina ,  minerala (cinka, kalcija, mangana) i B vitamina, ne sadrži gluten.

Zob – hranjiva žitarica  bogata  vlaknima, mineralima ( fosforom, kalijem,kalcijem,manganom), ne sadrži gluten.

 

Sastojci:

200 g Prosenog brašna Superfoods

200 g Zobenog brašna Superfoods

20 g svježeg kvasca

2 žlice kokosovog ulja Encian

1  žličica Encian himalajske sitne soli

 

Priprema:

U posudu s mlakom vodom  stavite kvasac i  prstohvat šećera te dobro promiješajte.  Kad se kvasac digne u mješavinu brašna dodati sol i ulje te sve dobro povezati. Ostaviti na toplom da se diže.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i stavite peći kruh  (40 - 50 min). Pustiti da se ohladi i onda rezati. Dobar tek! 

Imate komentar, pitanje ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

učitavam komentare...