Prijavi se za newsletter, ostvari brojne popuste i iskoristi -15% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju
0
Datum objave: 19.06.2018

Domaći džem od bundeve i cimeta

Piše:

Encianov istraživački tim

Ocjenite recept
Bundeva osim što je kraljica jeseni, bogata je vitaminima i mineralima. Sjemenke, listovi i sok od bundeve pravo su nutritivno blago.

Postoji mnogo načina za iskoristiti bundevu, poput deserata, juha, salata, džema, smoothie napitaka i dr.
U nastavku pročitajte recept za pravu domaću, jesensku marmeladu koja će, ne sumnjamo, ove jeseni biti sastavni dio vaših doručaka i međuobroka. :) 

 

SASTOJCI: 

500-800 g bundeve narezane na kocke
1 / 2 šalice Encian Muscovado šećera
3 žlice Superfoods Bio Cejlonskog cimeta
2 žličice oraha
1 čajna žličica Superfoods Bio đumbira

PRIPREMA: 

Dodajte sve sastojke u lonac, pokrijte i kuhajte oko 3-4 sata, miješajući svaki sat
Jednom kada komadi bundeve omekšaju, stavite ih u blender i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Vratite ih natrag u lonac, promiješajte i kuhajte još 30-60 minuta.
Džem pohranite u pripremljene staklenke.
Čuvajte u hladnjaku 2-3 tjedna ili u zamrzivaču do 6 mjeseci.

Imate komentar, pitanje ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

učitavam komentare...