Prijavi se za newsletter, ostvari brojne popuste i iskoristi -15% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju
0
Datum objave: 05.12.2018

Brzi kolač od maka i prosenog brašna

Piše:

Encianov istraživački tim

Ocjenite recept

Jede ti se slatko a imaš malo vremena? Ma nema problema, tu je brzo, zdravo i ukusno  rješenje.

Mak  „biljka veselja“ – izvor antioksidansa, nezasićenih masnih kiselina , opuštanja i zaborava

 

Sastojci:

100 -150 g maka

3 žlice prosenog brašna Superfoods

5 jaja

4 žlice kokosovog ulja Encian

4 žlice šećera tamni muscovado Encian

Limunova korica

Grožđice (količina po želji)

2 žlice ruma

Mrvica himalajske soli Encian

Pola žličice Soda Encian (ako preferirate može i prašak za pecivo)

50 g tamne čokolade

 

Priprema:

Jaja držati neko vrijeme na sobnoj temperaturi pa odvojiti bjelanjak od žumanjaka. Bjelanjke umutiti do čvrstog snijega i pred kraj dodati mrvicu himalajske soli. U drugoj zdjeli dobro umutiti žumanjke sa šećerom i postepeno dodavati ulje. Grožđice prethodno staviti  u vodu s žličicom ruma kako bi omekšale i poprimile aromu. Drvenom žlicom umješati  sve sastojke u smjesu sa žumanjcima, naizmjenično kako bi smjesa bila što pjenastija. Na kraju dodati nasjeckanu čokoladu i grožđice. Peći u srednjem plehu otprilike  20 min na 200 stupnjeva.  Naravno u kolač može i više od 2 žlice ruma .

Dobar tek! 

Imate komentar, pitanje ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

učitavam komentare...