Filtriranje
hr en
0 0

Saznajte sve o ljekovitim svojstvima pivskog kvasca

Pivski kvasac pozitivno utječe na probavu i zdravlje cjelokupnog organizma
Datum objave: 06.11.2017

Suhi pivski kvasac jedan je od sastojaka koji se koristi za proizvodnju kruha i piva. Dobiva se iz selektiranih sojeva kvasaca pod nazivom Saccharomyces cerevisiae

Suhi pivski kvasac gorkog je okusa i koristi se kao dodatak prehrani. Bogat je izvor kroma koji sudjeluje u održavanju optimalne razine šećera u krvi.  

Suhi pivski kvasac također je riznica vitamina B kompleksa te kao dodatak prehrani povećava energiju i ojačava probavni sustav. 

 

Pivski kvasac je odličan dodatak prehrani za bolju probavu

 

Suhi pivski kvasac smatra se probiotikom te pomaže kod probavnih tegoba. Sadrži mikroorganizme koji pomažu u održavanju pravilne funkcije probavnog sustava.

Pivski kvasac bogat je izvor kroma, bjelančevina, selena, kalija, željeza, cinka, magnezija, te vitamin B kompleksa, osim vitamin B12 koji se mora nadoknaditi iz drugih izvora.

Suhi pivski kvasac u kapsulama u Encian web shopu

Probiotske karakteristike suhog pivskog kvasca omogućuju mu prevenciju proljeva, poput:

  • proljeva uzrokovanog uzimanjem antibiotika,
  • proljeva na putovanjima, 
  • kod problema sa iritabilnim crijevima, 
  • smetnje izazvane bakterijom clostridiumom i  
  • intolerancijom na laktozu.

 

Pivski kvasac bogat je B vitaminima i kromom

 

Suhi pivski kvasac pomaže pri zdravlju kose, kože, očiju te podiže energiju. Zbog velike količine B kompleksa povoljno djeluje na živčani sustav te osnažuje imunitet.

Krom iz suhog pivskog kvasca pomaže u održavanju optimalne razine šećera u krvi kod oboljelih od šećerne bolesti tip 2, pomažući pri većoj osjetljivosti na inzulin.

Pivski kvasac dostupan je u Encianu kao:

Suhi pivski kvasac u prahu može se dodavati u hranu poput juhe i variva ili vodu, sokove, shakeove ili smoothie, naravno točno prema uputama na pakiranju.

Pivski kvasac u Encian web shopu

 

Tko ne bi trebao uzimati pivski kvasac

 

Prije uzimanja suhog pivskog kvasca sa liječnikom se svakako moraju konzultirati:

  • oni koji uzimaju lijekove protiv depresije, 
  • trudnice i dojilje, 
  • oboljeli od Chronove bolest, 
  • oni koji pate od čestih gljivičnih infekcija, 
  • oni koji pate od alergija na kvasce, 
  • osobe oslabljenog imuniteta te 
  • osobe oboljele od šećerne bolesti. 

S obzirom da suhi pivski kvasac snižava šećer u krvi, kako ne bi došlo do hipoglikemije. 

Prestanite sa konzumacijom suhog pivskog kvasca ukoliko:

  • osjetite bol u prsima, 
  • stezanje u prsima ili grlu te 
  • otežano disanje. 

Takve nuspojave upućuju na alergijsku reakciju. Druge nuspojave suhog pivskog kvasca su blage poput napuhnutosti ili glavobolje.

Komentari 0
Nema komentara. Budi prvi!
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar