Filtriranje
hr en
0 0

Saznajte sve o ljekovitim svojstvima pivskog kvasca

Datum objave: 06.11.2017

Suhi pivski kvasac jedan je od sastojaka koji se koristi za proizvodnju kruha i piva. Dobiva se iz selektiranih sojeva kvasaca pod nazivom  Saccharomyces cerevisiae. Suhi pivski kvasac gorkog je okusa i koristi se kao dodatak prehrani. Bogat je izvor kroma koji sudjeluje u održavanju optimalne razine šećera u krvi. Suhi pivski kvasac također je riznica vitamina B kompleksa. Suhi pivski kvasac smatra se probiotikom te pomaže kod probavnih tegoba. Sadrži mikroorganizme koji pomažu u održavanju pravilne funkcije probavnog sustava.

Pivski kvasac je dodatak prehrani koji povećava energiju te ojačava probavni sustav. Pivski kvasac bogat je izvor kroma, bjelančevina, selena, kalija, željeza, cinka, magnezija, te vitamin B kompleksa, osim vitamin B12 koji se mora nadoknaditi iz drugih izvora.

Probiotske karakteristike suhog pivskog kvasca omogućuju mu prevenciju proljeva,  poput proljeva uzrokovanog uzimanjem antibiotika, proljeva na putovanjima, kod problema sa iritabilnim crijevima, smetnje izazvane bakterijom clostridiumom i  intolerancijom na laktozu.Suhi pivski kvasac podiže energiju, pomaže pri zdravlju kože, kose, očiju, te usne šupljine. Zbog velike količine B kompleksa povoljno djeluje na živčani sustav te osnažuje imunitet.

Krom iz suhog pivskog kvasca pomaže u održavanju optimalne razine šećera u krvi kod oboljelih od šećerne bolesti tip 2, pomažući pri većoj osjetljivosti na inzulin.

Pivski kvasac dostupan je u Encianu kao  “SUHI PIVSKI KVASAC, 250 g” i “SUHI PIVSKI KVASAC, 90 kapsula”. Suhi pivski kvasac u prahu može se dodavati u hranu poput juhe i variva ili vodu, sokove, shakeove ili smoothie, naravno točno prema uputama na pakiranju.

Prije uzimanja suhog pivskog kvasca sa liječnikom se svakako moraju konzultirati osobe koje uzimaju lijekove protiv depresije, trudnice i dojilje, oboljeli od Chronove bolest, oni koji pate od čestih gljivičnih infekcija, alergija na kvasce, oslabljenog imuniteta te osobe oboljele od šećerne bolesti. S obzirom da suhi pivski kvasac snižava šećer u krvi, kako ne bi došlo do hipoglikemije. Prestanite sa konzumacijom suhog pivskog kvasca ukoliko osjetite bol u prsima, stezanje u prsima ili grlu te otežano disanje. Takve nuspojave upućuju na alergijsku reakciju. Druge nuspojave suhog pivskog kvasca su blage poput napuhnutosti ili glavobolje.

Komentari 0
Nema komentara. Budi prvi!
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar