Pomoc kod proljetnih i ljetnih alergija

Pomoc kod proljetnih i ljetnih alergija

Nakon proljetnih alergija, poteškoće se mogu nastaviti i ljeti, kada su osim reakcija na pelud moguće alergije na sezonske namirnice i na sunce, a povećan je rizik i od uboda raznih insekata. Kod alergija imunološki sustav određeni alergen prepoznaje kao strano tijelo i burnom reakcijom ga se nastoji riješiti. Tako neobična reakcija na potencijalno bezopasnu tvar u velikom broju slučajeva dolazi zbog neravnoteže u tijelu, osobito u imunološkome sustavu.

Najvažnije je doznati što nam izaziva alergiju, pa ćemo se prema tome moći zaštititi. Moramo pripaziti što jedemo i što manje se izlagati peludu, plijesnima i grinjama te pripaziti da smo adekvatno odjeveni i zaštićeni bismo smanjili opasnost sunca i od uboda insekata.

Među ostalim, u snaženju imunološkoga sustava i sprječavanju pojave i intenziteta alergija svakako velike pomoći mogu biti opisani proizvodi.

Aloe vera sok - ovaj sok dokazano pomaže u održavanju zdravlja crijeva, čisti jetru i čitav organizam od štetnih spojeva. On opskrbljuje tijelo važnim nutrijentima i aktivnim tvarima snažna djelovanja na imunitet i kožu. Mnoge od tih tvari imaju izrazito protuupalno djelovanje. Reakcije na ubode i razne alergijske osipe možemo ublažiti mazanjem zahvaćenog mjesta i to čistim sokom, gelom ili kremom koja sadrži ovu biljku. Tako umanjujemo upalu, crvenilo, osip, peckanje, bol i svrbež.

Noni sok - sok biljke noni sadrži mnogobrojne nutrijente i aktivne tvari za koje je dobro poznat pozitivan učinak kod ublažavanja simptoma alergija jer sprječavaju aktiviranja stanica imunološkoga sustava. Sok ima antioksidativno i protuupalno djelovanje.

Matična mliječ- je hranjiva tvar proizvedena od strane mladih pčela radilica, a sadrži značajne količine proteina važnih za rast i reprodukciju stanica. Matična mliječ idealna je za podizanje imuniteta, za alergije, astmu, zdrav razvoj kostiju i poticanje imunološkog sustava. Također, matična mliječ je zabilježena i kao sredstvo koje ograničava rast raka.

Beta glukani su prirodni polisaharidi za koje smatra da kontroliraju imunološke reakcije, umiruju upalne procese i djeluju antitumorno. Ove spojeve tijelo ne može sintetizirati, pa ih moramo unositi hranom. Ponajviše ih ima u nekim gljivama i kvascima koje ne jedemo u većim količinama, pa se zbog učinkovitosti beta glukana preporučuje unositi ih u obliku dodatka prehrani.

Mnoga su istraživanja pokazala i da način prehrane uvelike može pomoći u sprječavanju ili smanjivanju alergija. Uravnotežena i raznovrsna prehrana, organizam opskrbljuje mnogobrojnim važnim nutrijentima koji su među ostalim iznimno važni za snažan imunitet i zdravu kožu.

Za naše zdravlje općenito, ali i za dobro funkcioniranje imunološkoga sustava iznimno je važna dobra probava i zdrava crijevna mikroflora.

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Briga o planetu
    godišnje proizvedemo
    30.000kW
    iz vlastite solarne elektrane
  • Inovativnost
    godišnje recikliramo
    7.500kg
    papira