Prijavi se za newsletter, ostvari brojne popuste i iskoristi -15% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju
0
Pomoć kod ljetnih alergija
Komentara 0

Nakon proljetnih alergija, poteškoće se mogu nastaviti i ljeti, kada su osim reakcija na pelud moguće alergije na sezonske namirnice i na sunce, a povećan je rizik i od uboda raznih insekata. Kod alergija imunološki sustav određeni alergen prepoznaje kao strano tijelo i burnom reakcijom ga se nastoji riješiti. Tako neobična reakcija na potencijalno bezopasnu tvar u velikom broju slučajeva dolazi zbog neravnoteže u tijelu, osobito u imunološkome sustavu.

Najvažnije je doznati što nam izaziva alergiju, pa ćemo se prema tome moći zaštititi. Moramo pripaziti što jedemo i što manje se izlagati peludu, plijesnima i grinjama te pripaziti da smo adekvatno odjeveni i zaštićeni bismo smanjili opasnost sunca i od uboda insekata.

Među ostalim, u snaženju imunološkoga sustava i sprječavanju pojave i intenziteta alergija svakako velike pomoći mogu biti opisani proizvodi.

Aloe vera sok - ovaj sok dokazano pomaže u održavanju zdravlja crijeva, čisti jetru i čitav organizam od štetnih spojeva. On opskrbljuje tijelo važnim nutrijentima i aktivnim tvarima snažna djelovanja na imunitet i kožu. Mnoge od tih tvari imaju izrazito protuupalno djelovanje. Reakcije na ubode i razne alergijske osipe možemo ublažiti mazanjem zahvaćenog mjesta i to čistim sokom, gelom ili kremom koja sadrži ovu biljku. Tako umanjujemo upalu, crvenilo, osip, peckanje, bol i svrbež.

Noni sok - sok biljke noni sadrži mnogobrojne nutrijente i aktivne tvari za koje je dobro poznat pozitivan učinak kod ublažavanja simptoma alergija jer sprječavaju aktiviranja stanica imunološkoga sustava. Sok ima antioksidativno i protuupalno djelovanje.

Beta glukani su prirodni polisaharidi za koje smatra da kontroliraju imunološke reakcije, umiruju upalne procese i djeluju antitumorno. Ove spojeve tijelo ne može sintetizirati, pa ih moramo unositi hranom. Ponajviše ih ima u nekim gljivama i kvascima koje ne jedemo u većim količinama, pa se zbog učinkovitosti beta glukana preporučuje unositi ih u obliku dodatka prehrani.

Mnoga su istraživanja pokazala i da način prehrane uvelike može pomoći u sprječavanju ili smanjivanju alergija. Uravnotežena i raznovrsna prehrana, organizam opskrbljuje mnogobrojnim važnim nutrijentima koji su među ostalim iznimno važni za snažan imunitet i zdravu kožu.

Za naše zdravlje općenito, ali i za dobro funkcioniranje imunološkoga sustava iznimno je važna dobra probava i zdrava crijevna mikroflora.

Ocjenite članak

Imate komentar, pitanje ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

učitavam komentare...

Vezani proizvodi

Svi proizvodi