Prijavi se za newsletter, ostvari brojne popuste i iskoristi -15% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju
0
Kako se boriti protiv prehlade i gripe sa sodom bikarbonom?
Komentara 0

Soda bikarbona najpoznatija je po svojoj ulozi u pečenju, kuhanju, ali i čišćenju. No, postoje brojna ljekovita svojstva koja se pripisuju sodi.

Soda se može naći u prirodi kao dio minerala Natron koji sadrži velike količine natrijevog bikarbonata. Ovaj mineral je već korišten već u antičko doba kao sredstvo za čišćenje.

Soda, kakvu danas poznajemo, otkrivena je 1846. godine, a njezina je popularnost uskoro počela uživati ikonski status. Gotovo svaki dom ima sodu bikarbonu. Jeftina, sigurna i jednostavna za korištenje, postala je dio rješenja za mnoge bolesti i probleme.

Godine 1924. dr. Volney S. Cheney objavio je knjigu u kojoj je zabilježio svoje iskustvo u liječenju gripe. Primijetio je da su ljudi koji su bili tretirani sa sodom bikarbonom, ostali zdravi ili su razvili blažu verziju bolesti.

Dr. Cheney je izvijestio da su se davale velike količine natrijevog bikarbonata za gripu, a u mnogim slučajevima simptomi su nestali unutar 36 sati. Također je predložio uzimanje sode kao preventivnu mjeru.

Opće je poznato da soda bikarbona pomaže u održavanju pH ravnoteže u vašem krvotoku. Tvar ima alkalizacijski učinak na tijelu, koji je povezan s boljim zdravljem i prevencijom bolesti.

Ako želite slijediti recept koji je propisao dr. Cheney 1924. godine (a još uvijek vrijedi i danas), u nastavku pročitajte upute:

1. dan: razmutite ½ čajne žličice sode bikarbone u čaši hladne vode, šest puta dnevno, u oko dva sata.
2. dan: uzeti ½ čajne žličice sode bikarbone razrijeđene u čaši hladne vode, četiri puta dnevno.
3. dan: razmutite ½ čajne žličice sode bikarbone u čaši hladne vode ujutro i navečer.
Nakon ovog početnog razdoblja, razmutite ½ čajne žličice sode bikarbone u čaši hladne vode svako jutro dok simptomi nestanu.

I nemojte zaboraviti, najbolji pristup zdravlju je uvijek prevencija. Držite svoj imunitet snažnim tako da ne razvijate bolesti. Promatrajući svoje tijelo i um (prehrana, spavanje, opuštanje), odbiti ćete mnogo bolesti te gotovo odmah poboljšati svoj imunitet.

 

Ocjenite članak

Imate komentar, pitanje ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

učitavam komentare...