Filtriranje
hr en
0
U košarici(0)

Vaša košarica je prazna

Košarica je prazna. Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

0

Brusnica - čuvar mokraćnih putova

Datum objave: 13.03.2017

Brusnica je grmolika biljka iz porodice vrijesova. Jestivi plodovi  koriste se za izradu sokova, džemova,  suhih plodova, ali i različitih pripravaka poput Encian čaja od brusnice i Brusnica 4.0 x, tablete sa sladilima te Esencia brusnica, 16 tablete.
Također i koncentrirani sok od brusnice pokazuje antibakterijska svojstva.

Brusnica je sigurna i učinkovita zaštita od urinarnih infekcija. Fenolni sastojci koji se nalaze u soku brusnice imaju veliko protubakterijsko djelovanje, a zaštitna moć brusnice leži  u pigmentima poput proantocijanidina.

Konzumiranje pripravaka od brusnica može zaštititi od prijanjanja bakterija poput Escerichie coli na stanice mokraćnog epitela čime se smanjuje širenje infekcija mokraćnih putova. Brusnica također smanjuje simptome upale mokraćnih putova suzbijanjem upalnih procesa, te ponavljanje upala mokraćnih putova kod žena.  

Pripravci od brusnice u dogovoru sa liječnikom mogu  se koristiti i kod djece. No ne može se koristiti kao zamjena za antibiotik, a osobe sklone bubrežnim kamencima, trebaju porazgovarati sa liječnikom prije upotrebe  zbog mogućeg porasta minerala kalcija i oksalata.

Komentari 0
Nema komentara. Budi prvi!
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar