Filtriranje
hr en
0 0

Biljka Maca učinit će čuda za vaš seksualni život

Datum objave: 22.11.2017

Maca je izvorno korjenasta biljka podrijetlom iz Perua koja se koristi već 2000 godina i pravo je nutritivno bogatstvo.

Maca prah u svojem sastavu sadrži kvalitetne hranjive tvari koje će doprinijeti već nabrojanom dobrostanju muškaraca i žena. Bogata sa kvalitetnim ugljikohidratima koji uz alkaloidne i druge hranjive tvari čine macu odličnim izborom za kontinuiran izvor energije. Sadrži bjelančevine koje se lako iskorištavaju u organizmu, gotovo sve esencijalne aminokiseline koje povoljno djeluju na spolni sustav i plodnost, a pridružuju im se i esencijalne masne kiseline.

Velika količina celuloze i lignina povoljno utječe na rad crijeva. Maca prah sadrži vitamine i minerale, od kojih su najistaknutiji vitamina B kompleksa i antioksidans, C vitamin, te minerali kalcij, magnezij, fosfor, natrij, kalij, bakar cink mangan, željezo, selen i bor. Maca pomaže pri podizanju libida, te potiče zdrav seksualni život. Zahvaljujući njenom već spomenutom nutritivnom sastavu organizam se obnavlja, potiče poželjnu razinu testosterona čime se povećava energija, izdržljivost i vitalnost.

Maca povoljno djeluje na cirkulaciju i time smanjuje erektilnu disfunkciju. Pozitivno utječe na plodnost kod muškaraca i žena. Razinu hormona održava u ravnoteži i time utječe na smanjenje prostate. Anabolik je, pa potiče zdrav i prirodan rast mišića kod rekreativaca i sportaša. Povoljno djeluje na jačanje kostiju, smanjuje depresiju, poboljšava mentalnu usredotočenost i bistrinu te pamćenje.

Iako Maca prah nema štetne nuspojave i koristi se već tisućama godina potrebno je usvojiti način primjene u medicinske svrhe.  Uglavnom je dobro podnošljiva za većinu ljudi ukoliko se konzumira prema preporukama na pakiranju. Kako bi se izbjegle nuspojave maca praha ne preporuča se konzumacija trudnicama i dojiljama, osobama na hormonskim terapijama zbog bolesti, te osobe koje boluju od karcinoma dojke, maternice, jajnika, endometrioze, te visokog krvnog tlaka.

S obzirom da maca korijen spada u porodicu krstašica i ima goitrogeno djelovanje što znači da ometa funkciju štitnjače, preporuka je da osobe sa oboljenjima štitnjače ne konzumiraju maca prah.

U obliku praha Superfoods Bio maca u prahu 150 g i Encian Maca potent 30 kapsula, ima pregršt pozitivnih učinaka poput pojačanja libida, plodnosti, balansiranja hormona, smanjenja prostate, povećanja mišića i dr.

Komentari 2
Drugi su komentirali…
Goga - listopad 2018.
Moj suprug je operirao štitnjacu prije 4 god i pije eutirox tablete.pije tablete za tlak. tlak je uz tabletu 130/80..one pitanje dal smije uzimati maca prah
Encian - studeni 2018.
Poštovana Goga, Ne savjetuje se uzimanje maca praha dok se primjenjuje neka hormonska terapija.
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar