Prijavi se za newsletter, ostvari brojne popuste i iskoristi -15% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju
0
Beta glukan - aktivator imuniteta
Komentara 2

Beta glukani su polisaharidi (dugolančani lanci molekula D-glukoze) koji se nalaze u kvascu, gljivama, ječmu, zobi, nekim algama i bakterijama.

Najpoznatiji među njima su beta-1,3/1,6 glukani koji jedini imaju imunostimulirajuće djelovanje. Dobivaju se iz stanične stjenke pivskog kvasca Saccharomyces cerevisiae.

Beta glukan na siguran i prirodan način može aktivirati imunitet tako što aktivira makrofage- stanice koje su sposobne pronaći, prepoznati i uništiti strane stanice (uzročnike bolesti) u organizmu.  Osim toga, beta glukan potiče i stvaranje koštane srži, a time i proizvodnju leukocita i trombocita.

Beta glukan je djelotvoran kod virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija, za sprječavanje infekcija nakon operativnog zahvata, a koristi se i kod kroničnog umora, dijabetesa, zračenja i kemoterapija, tumora. Ključ njegovog učinkovitog i sigurnog djelovanja na imunitet je u tome što  djeluje kao imunomodulator, tj. on aktivira imunitet ali nikad ne prestimulira. Iz tog razloga pogodan je i za  dugotrajnu upotrebu.

Osim povoljnog učinka na imunitet beta glukan doprinosi i održavanju normalne koncentracije kolesterola u krvi. 

Ocjenite članak

Imate komentar, pitanje ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

učitavam komentare...