Filtriranje
hr en
0 0

7 razloga zašto konzumirati aloe vera sok?

Datum objave: 26.09.2017

Neki od najcjenjenijih sastojaka u biljnom svijetu obično su dostupni oko nas. Jedan takav primjer je aloe vera. Aloe vera sok je već tradicionalno dio mnogih ayurvedskih preparata, lijekova i tonika jer aloe vera pruža potpunu hranu tijelu.

Prema riječima doktora, Aloe vera je važan sastojak hrane, farmaceutske i kozmetičke industrije. Nedavne studije objavljene u raznim znanstvenim časopisima pokazale su da oralna konzumacija aloe vera soka može olakšati kontrolu šećera u krvi i snižavanje lipida kod dijabetičara.

Prednosti Aloe Vera soka

1. Bogatstvo vitamina i minerala

Sok je bogat velikom skupinom vitamina, minerala i antioksidansa neophodnih za pravilan rad našeg organizma. 

2. Borac protiv probavnih poremećaja

Svakodnevno konzumiranje aloe vera soka liječi niz probavnih poremećaja, uključujući lošu probavu, konstipaciju, kiselost i plin. Također je koristan u povećanju apetita.

3. Ispire toksine iz tijela

Potrošnja Aloe vera otpušta otrovne tvari iz tijela. Pijenje soka rano ujutro će vam pomoći na mnoge načine, od liječenja probavnih problema do čišćenja organizma.

4. Pomaže kod anemije

Aloe vera sok koristan je u liječenju bolesti probavnog i jetrenog poremećaja, anemije, žutice te bolesti vezanih uz žučni kanal i žučni mjehur.

5. Balansiranje hormona

Sok se često koristi u mnogim drugim biljnim tonicima ključnim za liječenje hormonalnih problema, kao kod gušterače i poremećaja povezanih sa slezenom.

6. Izvrstan za kosu i kožu

Aloe vera sok pomaže u održavanju glatke i zdrave kože te potiče rast kose. Njegova lokalna primjena može ublažiti površinske opekline i ožiljke, a može se koristiti i kao sredstvo za hidrataciju kože.

7. Pojačava imunitet

Aloe vera soka također potiče imunitet te je idealan način za borbu protiv sezonskih prehlada, gripa i dr.

Komentari 8
učitavam komentare...