Kokosovo, konopljino i laneno ulje u ulozi kozmetickih proizvoda

Kokosovo, konopljino i laneno ulje u ulozi kozmetickih proizvoda

     U ovom moderniziranom svijetu svakog dana na tržište dolaze novi kozmetički proizvodi. Oni koji imaju dobru djelotvornost nisu pristupačni svakome zbog često visoke cijene.

 

Tajna je u…

 

        Prava tajna dobrih i učinkovitih proizvoda krije se upravo u prirodnim i neprerađenim proizvodima koje često kao takve koristimo u prehrani. Na policama trgovina, izbor ulja za tijelo i lice je velik. Od različitih mirisa, boja, proizvođača i cijene. No, često prilikom izbora nismo fokusirani na ono najbitnije.

 

 

Što je najbitnije?

 

UNČIKOVITOST!

 

 Sigurni smo da ste čuli, a možda in koristili kokosovo, konopljino i laneno ulje.  No jeste li se ikad pitali koja je kozmetička uloga zdravih prehrambenih namirnica?
 

 

Kokosovo ulje

 

Kokosovo ulje može zamijeniti niz kupovnih kozmetičkih proizvoda. Ulje kokosa je odlično za obnovu i hidrataciju suhe kože, a uz to ima antibakterijsko i protugljivično djelovanje upravo zbog laurinske kiseline koje ulje sadržava. Može se koristiti i kao maska za kosu, a rezultat korištenja je mekoća te vraćanje prirodnog sjaja kosi.

 

Redovitim korištenjem kokosovog ulja za kosu, uspješno ćete se riješiti peruti. Prije nego spomenemo koliko je dobro za njegu tijela, ne smijemo zaboraviti kako je baš ulje kokosa jedan od najboljih odstranjivača šminke pa čak i one vodootporne.

 

Odstranjivanje šminke kokosovim uljem garantira mekanu kožu lica tijekom cijele noći. Sada se vratimo na prethodno spomenutu kombinaciju kokosovog ulja i tijela. Kako hidratizira i njeguje kožu lica, tako i tijela.

 

Kokosovo ulje najbolje je koristiti nakon depilacije kako bi ublažio površinski sloj kože.  Redovitim nanošenjem kokosovog ulja i umasiravanjem u kožu smanjuje se broj uraslih dlačica. Ukratko, zbog svojstva koja sadrži, kokosovo ulje može zamijeniti skoro svaki kozmetički proizvod.

 

 

Konopljino ulje

 

Drugi, ali ne manje vrijedan proizvod je konopljino ulje, koji se također naziva anti-age proizvodom. Kao i kokosovo ulje, sadrži vitamin E koji pomaže u zadržavanju mladolikog izgleda kože.

 

Konopljino ulje možete koristiti kao podlogu za šminku. Prije nanošenja šminke, na očišćeno i oprano lice, stavi se nekoliko kapljica konopljinog ulja koje su dovoljne za prekrivanje čitave površine lica. Ovo ulje ne začepljuje pore dok s druge strane ima dobro upijanje bez da ostavlja mastan trag na licu.
 

 

Konopljinim uljem probajte se riješiti prištića!

 

Redovitim nanošenjem konopljinog ulja primijetit ćete da će se pojava prištića na području lica smanjiti, a to je zbog toga što ovo ulje ima protuupalna i antioksidativna svojstva. U raznim stručnim istraživanjima, dokazano je da konopljino ulje zbog svojih svojstva sprječava nastanak akni. Ovo je dobitna kombinacija za osobe koje svakodnevno nanose šminku te imaju problema s prištićima. Ožiljke na licu uzrokovane prištićima tretirajte lanenim uljem.

 

 

LANENO ULJE

 

Uklonite tamne mrlje na licu i podočnjake pomoću LANENOG ULJA!

 

Za laneno ulje ste zasigurno čuli pod nazivom čarobno ulje koje zacjeljuje ožiljke. Dobro ste čuli! Ovo nije mit već istina, laneno ulje preporučuju doktori diljem svijeta kao prirodni lijek za zacjeljivanje ožiljaka neposredno poslije operacija. Područje kože koje mažete lanenim uljem bit će izuzetno mekano i hidratizirano narednih 20 i više sati. Još jedna prednost ovog ulja je efikasno smanjivanje tamnih mrlja na licu te podočnjaka. Dovoljno je tjedan dana svakodnevnog korištenja ovog ulja na području ispod očiju za vidljive rezultate! Ovo su samo tri prehrambena proizvoda u masi drugih koji uspješno i učinkovito zamjenjuju isključivo kozmetičke proizvode.

 

 

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Briga o planetu
    godišnje proizvedemo
    30.000kW
    iz vlastite solarne elektrane
  • Inovativnost
    godišnje recikliramo
    7.500kg
    papira